fredag, oktober 17, 2008

Handledarmöte

Var sjitnervös innan mötet imorse med min handledare. Blev inte mindre väl till mods när han blivit försenad i ett tidigare möte och ajg fick vänta uatnför hans kontor i ca 5 minuter. Men väl intte så blev det bättre. Vi hade en rätt bra och konstruktiv genomgång och jag har ett antal hållpunkter för att bearbeta uppstasen de närmsta kanske två veckorna. Han sa att den var bra, men att den kan bli mycket bättre. Dte kan jag hålla med om (det sista iaf) och leva med. Vi har okså preliminärt bokat in opponering till ngn gång 1-5 december. Det känns också bra. När jag väl är klar med arbetet har jag inte jättebråttom. Kan även konstatera att handledaren min är bättre live än på distans. Och det är väl kanske inte onstigt.

Efter det tog jag lite ledigt. Kollade lite i affärer, hälsade på Sofia, köpte sushi, åt lunch på AF och tog en tur runt stan för att försöka hitta min ena handledvärmare som jag lyckats bli av med. STOR SORG! Nu bär det snart av till Skånes Fagerhlt och en myshelg med goda vänner. Inte alls illa!

torsdag, oktober 16, 2008

Linda lagar mat

När jag kom "hem" från behandlingen väntade mig en mkt trevlig överaskning. Linda had inhandlat för att lafga mat till oss alla tre. Och vad gott det blev sedan! Tänk att det var så smakigt med anjovis i biffar. Sedan har vi suttit o slappat framför TV:n (jag hade exjobbet med). Såg den svenska TV-serien, Oskyldigt Dömda, jurdikens House. Eller kanske inte. Inte mkt till juridik, och väldigt mkt Houepatich, och rätt genomskinlig handling. Men roligt ändå att se. Nu ska jag strax sova så att ajg är pigg och alert till handledarmötet imorgon. Usch och fy.

Ansiktsbehandling

Lämnade kära Team PK strax före fem för att bege mig till salong för anisktbehandling. Det har länge varit aktuellt eftersom min hy bråkat de senaste åren, men inte blivit av förens nu. Det var en märklig och inte direkt bekväm upplevelse, men jag tror den kan få resultat, även om man kanske borde repetera lite regelbundet... Först så blev jag tvättad och fick en mask som skulle ta bort död hud och öppna upp porerna. Sedan var det portömning som gälde i komination med hudanalys. Jag hade en hel del miliasom behövdes tas bort (allt gick inte att ta bort i denna omgång) och det var en intressant process. Att klämma pormaskar gör ont; det åras i ögonen. För milia krävs att man sticker hål i dem och sedan klämmer. Det gorde fruktansvärt ont. Jag såg aldrig vad hon gjorde och jag kunde intala mig själv att jag inte anade vad för sorts verktyg hon använde, annars jade det nog inte fungerat... Tydligen får man sådana bl a om man använder för starka produkter när man har torr och känslig hy. Efetr tortyren fick jag en mkt sval och bedövande ansiktsmask som jag var tacksam för. Fick en glad överaskning i att det var studentrabatt på behandlingen och att provapåpaketet av produkter som rekomenderades var ett ok pris. Får nu se om dte blir bättre nu. Men aj, vad ont jag hade i ansiktet ett bra slag efteråt...

Team PK

Hade en mkt trevlig, och lagom produktiv dag i famnen på det kärleksfulla men hårda Team PK. Stort tack till Lovisa och Johanna för att jag fick vara med!

Uppsatsgenomgång

med Lovisa. Snälla Lovisa har läst igenom min uppsats och kommit med användbara tips och tankar.Kommentarerna var konstruktiva, kloka och ger lite inblick i henens enorma akademiska förmåga. :) Tack för att du tog dig tid! Och änk att ajg överlevde. :)

Nu ska jag fortsätta och läsa och begrunda det jag skrivit. Börjar ledsna ngt...

Tillförordnad PK

Sitter i ett grupprum på ÖB med Lovisa och snart kommer Johanna. Jag har blivit generöst inbjuden på pluggdejt hela dagen lång i den varma barmen av Team PK. Ska läsa och tänka igenom exjobbet idag så att jag a) har egna förslag på förbättreingar b)har frågor att ställa handledaren imorgon. Är mycket nöjd med en bra sittplats och utikt över ett höstigt vackert Lund.

En evighet

I går var jag kl 8 på juridicum för att försäkra mig om en dator med ocrashbart word. Det gick bra och var början på min enormt långa dag av nästan obrutet arbete. Förutom en 40 min lunchpaus på AF satt jag och knegade i princip non-stop, framför datorn, till kl 17. Fick en dundrande huvudvärk vid 11, men gav mig inte ändå eftersom jag ville bli klar med formalian, så gott dte gick. Jag tror jag lyckades. Men hu!

Bytte klipptid med Linda (vi hade efter varandra) eftersom hennes exkusrion blivit försenad. Är nöjd med klippningen, men dte är inte ngn stor förändring. Skulle mest klippas till så att det kan fortsätta att växa ut på ett strukturetas sätt. Behövde även få bort det slitna, och eftersom det var 7 månader sdean sist så fanns där en del.

Efter klippningen var det mys hos Sofia med Stinas kyckling, gröna bönor i vitlök och kindeybönor. MUMS. Prat och lugn framför TV:n i ett par timmar innan det var dags att bege sig hemåt. Både jag och Linda var rätt trötta.

tisdag, oktober 14, 2008

Mums

Måste säga att jag blev mkt nöjd med våra ugnsbakade rödbetor med fårost och honung på, fetaostgegga och avokado. Inte helt fel med SIA weinernougat på det. Och portvin! Sällskapet var inte dumt det heller. :)

Lite av varje

Sitter hemma hos Linda igen (juridicum gav mig ångest) och arbetar igenom uppsatsen ur refrenssynpunkt. Det går frammåt, men jag är lite osäker över hur jag ska ordna vissa delar av ciationerna...

Det blev frukost imorse med Lovisa (så trevligt så), besök hos barnmorskan för recept och lunch med Linda och Rikard (gott och trevligt). Har även varit en tur på juridicum där jag kollade upp viss litteratur, lånade en bok och skrev ut åbäket. Måste nog sitta på jur imrogon dock, pga wordmeck. Suck.

Ikväll blir det färska rödbetor i sällskap med Linda och Sofia, Livet leker. Typ.

måndag, oktober 13, 2008

I Lund

Sitter hemma hos Linda och har just fått i mig en dubbel köttbullemacka med rödbetssallad. Mums! Var dock dags att äta måste jag säga. Har saker att göra nu, men det ska nog gå bra.

Resan gick smidigt och jag kände mig rätt executive där jag satt på flyplats och flyg och arbetade på mitt exjobb på datorn. Fick en trevlig pratstund med Sofia när jag hämtade nyckeln hos henne, missade att köpa crème fraiche och måste tillbaks till Malmborgs och känd emig ynklig när jag inte fick upp dörren chez Linda.

Intensiva dagar väntar. Men även tervliga. Känns väldigt hemma att vara i Lund, och konstigt samtidigt. Det var ändå mer än 5 månader sedan jag var här sist!

Känner mig helt matt och konstig

Kanske därför att jag nyss skickade in utkastet till exjobbet. Shit pommes.

söndag, oktober 12, 2008

Skrivaskrivaskrivaskriva

Dte är vad jag gör just nu. Stressen har kommit ikapp mig nu, fast inte på ett hemst farligt sätt. Men jag känner av den. Väldigt glad att vi brunchade ute i soen på gården ändå. Betyder mkt. Nu ska jag fortsätta: skrivaksrivaskrivaskriva.

Sista dagen

Vaknade vid 5 imorse ochkund einte somna om på många timmar, men ville inte gå upp. Behöver vila! Så nu på fm kom Skykillarna som skulle fixa vår digitallåda. Dte gick iaf bra vilket är skönt. Solen skiner ute och det verkar varmt (igår var dte runt 20 garder och sol!). SKulle vaa trevligt med bruch på delit... får se.

Ikväll skall alltså mitt utkast vara inne. ARbetade bra igår så jag har "bara" delar av slutanalysen kvar att skriva och helst en inledning att bearbeta. Satt igår kväll och varvade ned och det slog mig att jag var rätt lugn, inte alls särskilt stressad. Är inte säker på att det är motiverat, men into desto mindre är det skönt och antagligen nyttigt. Det blir som det bllir. Tjing!