onsdag, maj 21, 2008

The Nature of Making Law

- a comparative study of the implementation of EC directives in the United Kingdom and Sweden.

Det är arbetstiteln på min uppsats. Själva titeln är en ren desperation, menunderruriken är någorlunda korrekt. Det jag skall göra är alltså att studera implementationen av EG-direktiv i England och Sverige (både hur man stiftat lag och hur man tillämpar den) och försöka se om skillnaderna som uppstår mellan de två systemen kan förklaras och förstås av den struturella skillanden i respektive rättsystem. Spännande tycker jag. Detta innebär att jag kommer att få läsa massor av material som producerats av regering och riksdag i båda länderna, liksom rättsfall, som alla handlar om vissa utvalada direktiv. Vilka dess är är nästa steg i arbetet. Så nu vet ni vad det är jag sysslar med. Då får det räcka.

Jag är kung!

Nja, det var väl att ta i, men nästan. Satte mig ned efter lunch för att sklriva min rapport till handledaren. Och nu, ett part timmar senare, har jag skrivit klart. Det blev fem sidor varav två är ren text, på engelska, som skulle kunna ses som ett första utkast till delar av inledningskapitlet. Jippi! I dokumentet finns dessutom en tidsplan för arbetet samt en skissad innehållsförteckning. Lämnar dte för tillfället och läser igenom imorgon innan det är dags att skicka in (tidiagre än jag trott). Detta känns bra. Men jag har att göra under sommaren... :) Lyckdes dessutom flirta till mig en gratis kopia av en raport som skall skickas hem kostnadsfritt till mig.

Bildbevis

S Pietro by night
Nä nu måste jag bruka allvar. Gårdagens flit gick bra, men nu är det exjobbet som gäller. Ni får vänta med att höra historierna om Rom (har ni hört den förut? Mexico är nästan färdigskrivet i utskastformat), men under tiden kan man titta lite på bilder om man vill.

tisdag, maj 20, 2008

Himma

Kom hem igår vid halv tvåtiden på morgonen och känd emig rätt trött. Har haft en härlig ti i Rom med Lovely Lovisa och tänker berätta mer snart (och förhoppningsvis med bilder), men just nu behöver jag fixa en del saker. Det kostar att var borta i fyra dagar. Idag är min husmorsdag. Dvs: mathandling, fixa i hemmet, eventuellt bakning/müsliblandning bl a. Imorgon och tom fredag är dte fullt fokus på exjobbet. Måste få ihop min rapport tillhandledaren och för det måste jag tänka massor och även skriva en del. Det blir bra. Kan dock hända att det blir lite siesta i em också. Är lite tött...