lördag, oktober 13, 2007

My baby!

Igar fick jag lara mig en riktigt bra laxa. Festen framskred och vi var alla glada nar jag fick for mig att visa mitt karaste lilla iPle for James. Det blev en allman uppvisning coh vi borjade flera stycken leka med photobooth. Mycket bra partytrick. Eftersom jag aven efter ett par glas ar fornuftlig sag jag hela tiden till att dricksglas holls pa rejalt avstand fran min skatt. Och da hande det. En av gasterna fick for sig att kolla hur var vattenkanna skulle gora sig pa bild och hallde vatten over min lilla babis! Illa kvickt ryckte jag till mig den (den stangde av sig sjalv...) och tog ut batteriet och torkade den sa gott jag kunde. Nu har den statt och torkat ett slag... Gud vad jag hoppas att den overlevt. Hall tummarna. En sak ar saker. Aldrig mer iPle och sprit. Iaf inte nar andra ar inblandade.

Maltiden

Kommer att skriva mer snart.

Batsa resan

Jag var allmant positivt installd igar - skulle ju aka till London. Och det blev battre. NAr jag skulle borda mitt flyg strax fore tolv fick jag (som stod langt fram i kon) reada pa att det var overbokat och skulle jag kunna tanka mig att vanta till nasta flyg tre timmar senare? JAg skulle bli kompeneserad. Mitt intresse vacktes saledes och jag fick mera detaljer. Tydligen skulle jag for besvaret ersattas med 300 euro i flygcheckar eller 150 euro kontant. Ok sa jag. Det ar en bra timlon. Jag fick vanta lite medans de meckade med ombordstigning och biljetter. Sa fick jag min nya bljett. Och min vaucher. Pa 500 euro! (250 kontant). Naaaajs. Tankte att jag nu hade rad att unna mig lite god mat. Och da fick jag en matkupong pa 125 dkr! Det rackte perfekt till en fisksoppa pa fiskkrogen, brod och bubbelvatten. Tjing! Efter ett slag var det dags att borda nasta plan. Det var ocksa det overbokat, men denna gang avstod jag fran att vanta (behovde komma fram till London i tid till inflyttningsfesten, ho oss). Sa gick jag ombor och upptackte att jag blivit uppgradad till vanlig ekonomi. Dvs med mat och dryck! Jag at pate, potatissallad, ost, brod, tiramisu och en pralin, drack sodavatten, congac och te och var sa fruktansvart nojd. Val framme i Heathrow stod min vaska redan och vantade (da den kommit med forsta flyget) sa jag slapp vanta pa den. Hur smidigt som helst. Det enda kass var att det var borjan pa hogtrafik pa tunnelbanan hem. Men det kunne jag leva med. Just nu gillar jag verkligen sas.

fredag, oktober 12, 2007

Ciao!

Äntligen! Nu ska jag åka. London i nästan två veckor. Har massor att göra på plats, men det är bara bra. Hoppas jag lyckas bli frisk under tiden också. Ciao!

torsdag, oktober 11, 2007

Dålig

Jag vaknade och mådde ok. Behövde åka in för att fixa allt uppstasmaterial som ska med till London. Och det bvisade ung hhur mkt energi jag har att ta av. Helt slut av reltivt enkla saker. Ingen idé att skriva tenta - iaf inte om jag vill få ett vettigt resultat. Istället egnade jag all min energi åt att hitta böckerna och kopiera delar (20kg tillåter inte särskilt mycket tunga böcker). Så nu har jag rätt mkt matrial att arbeta med (även om nästan allt ä från 1800-talet eller början av 1900-taöet, suck!) och jag kan ägna mig åt att packa och sedan plugga mer. Imorgon bär det av!

onsdag, oktober 10, 2007

Tänker jag rätt?

Sitter och försöker plugga. Har ju tenat imorgon. Men jag är så trött. Och jag mår fortfarande dåligt (ja, samma visa som de senaste tre veckorna) och har knappt någon energireserv kvar. Så då började jag fundera. Jag har en fyratimmrastenat imorgon eftermiddag som är värd 35/100 poäng för slutbetyget. Jag vet int alls hur det gått med projekten. Jag ska skriva uppsats de närmsta två veckorna. Jag vill verkligen få bra på tentan. Och det är inte så mycket inpluggningen (även om den knappast varit opimal) som oroar mig utan hur väl och mycket jag skulle förmå prestera imorgon. Tanken slog mig imorse: kanske jag borde vänta tills omtentan den 25/10? Det är ju inte långt tills dess, kommer inte att kunna plugga så mycket mer, MEN jag kanske, kanske är frisk(are) tills dess. Och då kanske jag kan göra så gott jag faktiskt kan. Tycker i princip illa om att skippa första tentan, känner mig illa till mods (har jag andra motiv, är jag bara kass, är jag egentligen för lat...). Men vill fatta kloka beslut också. Tycker det är svårt.

måndag, oktober 08, 2007

Koncentrationssvårigheter

Det är jäkla svårt att plugga när man är trött har ont och det svider i halsen. Sugit!

söndag, oktober 07, 2007

Läggdags

Jag vill inte påstå att dte blivit någon effektiv pluggning i helgen; det är liksom svårt med det när man har ont i huvudet och svårt att andas vanligt. Men jag har tagit mig igenom våran huvudtextbook. Som är så tråååååååkig. Det är bra trist när ett intressant ämne reduceras till leda. Och jag har fått bokens staus som tråkigast bekräftad av såväl kursare som lärare. Men nu är den utläst och t o m understryken. Nästa steg är att fortätta att fördjupa mig, vilket till min glädje innebär att jag får läsa van Caenegems utmäkta bok An Historical Introduction to Western Constitutional Law och jag menar det, ingen ironi. Måste även kolla projektkompendierna och anteckningar. Viktigt är också att fixa litteratur till min uppsats. Jag kommer liksom inte att ha biblioteket tillgängligt undre skrivtiden... Men nu ska här sovas (och läsas lite Romersk historisk skönlitteratur).