fredag, februari 23, 2007

Jag ska flyga. Så det så.


Och det gjorde jag också. Tur att jag inte flög SAS eftersom de flygen var helt isiga och massor av flighter ställdes in. Jag kom t o m hem före Linus. Vi beställde indiskt och hade det mysigt.

torsdag, februari 22, 2007

Inga varmare kännslor för vintern än

Med inställda flyg (många idag) och oro inför morgondagen kan jag lugnt påstå att jag inte charmats av vintervädret. Inte det minsta. Motsatsen faktiskt.

onsdag, februari 21, 2007

Verkligen dumma vinter

klass två stormvarning. stor risk för allmänheten. förväntat snöfall till imorgon 20-30cm, kanske mer och drivbildning. fy fan. gick just hem från sofia (har sett top model) i detta väder. hemma hos sofia fick vi montera ned fönster från deras veranda så att det intre skulle blåsa ned. bara det inte håller i sig. på fredag SKA jag flyga. banne mig.

Dumma vinter


vaknade imorse och så var det snö på marken. igen! fyfarao. är så trött på vintern. vad sägs om lite sommar? vi hade bra föreläsning imorse med framförd av en man med behaglig finlandssvenska. senare på eftermiddagen var det värre med den huvudvärksgivande osäkra svensk-engelsk-kinesiska som på grund av dess konstanta tvekan blir oerhört jobbig att lyssna på. emellan besökte jag af. det var mysigt att prata med ann och kerstin och pål. tråkigt att han ska sluta :(.

tisdag, februari 20, 2007

Tvetydighet och flervalfrågor

Imorse skrev jag min dugga som jag inte mäktat plugga till. Jag gick så fort jag bara fick, men hann innan dess bli irriterad. Frågorna var formulerade på ett sådant sätt att de gick att tolka på flera sätt. Vilket är helt ok när det är vanliga frågor, men när man har vissa begränsade alternativ och ena tolkningen innebär ett svar och andra
tolkningen ett annat - ja, då är det surt. "Har I princip ansvar för nästan alla faror." Vad riktar sig principen mot? "Måste vara kopplat till ett brott." En brottstyp eller en secifik brottslig handling? Och så vidare. Morrmorr. Jag arbetade av mig min irritation med att gå på gymmet (supernöjd med mig själv) efter att ha pratat av mig lite med pappa som bekräftade hur bra jag är. Jag sprang 25 min på trampapparat och tränade lår, armar, rygg och mage i ca 35 min. Stretchade till och med!

Vi har nu haft introduktion till nästa projekt - bl a om sexualbrott. Inte så lustigt kan man säga. Känner mig mycket illa till mods, men tycker det är intressant. Svårt att läsa rättsfallen utan att automatiskt solidisera med offret - kvinnan - även om jag inte VET vad som hänt. Jobbigt men viktigt.

Fick förresten facit på frågorna. Fick två fel (av tio möjliga rätt); det ena berodde på att jag tänk fel, del andra på att jag missat ett INTE i frågan så jag svarade precis tvärt om. Rätt, men ack så fel. Skriver den igen på tisdag och hinner läsa en del tills dess. Ska även läsa frågorna extra försiktigt. Känner mig allmänt nöjd.

måndag, februari 19, 2007

Diciplinsvacka


Har som sagt dugga imorgon men kan inte koncentrera mig eller hitta den diciplin som behövs för att plugga ordentligt. Är mycket lättdistraherad. Mår även lite illa. Kanske en tupplur skulle passa bra? Vik hädan frestelse. Måste läsa igenom mina anteckningar iaf. Måste. Men vill inte.

söndag, februari 18, 2007

Åhushelg

Har haft en mycket trevlig helg - fast käner mig trött. Linda, Jonas, Rikard, Lovisa, Sofia och jag for till Åhus och bodde i Anders och Boels hus. Vi slappade, såg på melodifestivalen, promenerade rund stan, gick ner till stranden, åt semlor, spelade spel och umgicks. Så fick vi också klättra upp i kyrkotornet! Den snälle vaktmästaren tog med oss upp och vi fick seÅhushelg kryssvalven från ovansidan, utsikten från genom urtavlan, se klockorna på nära håll. Det var jättekul. Men nu behöver jag egentligen plugga eftersom duggan närmar sig. Tisdag morgon kl 8. Vet inte om jag orkar ikväll.