tisdag, november 28, 2006

Värsta helgen (på ett bra sätt)

Har haft långhelg men känner mig inte direkt utvilad eftersom det varit fullt pp hela tiden. Linus kom i torsdags (till slut) och det var mycket trevligt. På fredag så tog vi det mycket lungt med en tur i till Nova och Mobilia. Jag hämtade mina SNUG Australia skor som jag beställt eftersom jag skall få ersättning för anteckningshjälp och helt plötsligt hade pengar. Mkt smidig beställning. Vi köpte även färska blåmusslor som vi tillagade på kvällen - Moules frittes. Mmmm... Dte blev väldigt bra och vi var nöjda. Inte blev det sämra av camambertfondun till efterrätt.

På lördagen var det Siste November och vi passade på att gå till frisören först. Klippte det ännu kortare än sist och är väldigt nöjd. Ännu mer nöjd av att Emma O (på Skult, Nova - superbra!) även fixade frisyren lte extra med lockar för kvällen. Så slapp jag göra det själv. Det var helt ok på AF den kvällen. Spexet, Harakiri, var jätteroligt och bra och jag fick dansa riktig dans till swingband efteråt. Det gick överaskande bra. Efter att det stängde uppe i festvåningen besökte vi en fest i källaren och även lite kort på arkivet. Där visade sig att jag blivit arkiverad! Vattenflaskan, med mitt namn, som jag haft under inspelningen av karnevalsfilmen och letat frgäves efter står i ett vitrinskåp på arkivet. Så har man gått till historien :)

Vi tog det långsamt på söndagen (kom trots allt inte hem förrän vid 5, halv 6) men vi tog oss så småningom till Köpenhamn där vi hade ett hotellrum som väntade på oss. Vi bode på ett fräscht om än inte så quaint hotell vid Rådhustorget. Perfekt. Rum med TV. Vi strosade omkring på eftermiddag/kvällen och kom så småningom till Nyhamn där vi åt grillbuffé på en restaurang i hamnen. Mumsigt värre. Det var oerhört mysigt att gå omkring på stan med julbelysning och många gatumusikanter. Riktigt romantiskt. Det blev så ännu mer när vi kom till tivoli och strosade runt. Julbelysningen med atmosfären i allmänhet var rolig, mysig och lätt kitchig. Väl värt besöket. Har aldrig varit där tidigare, så det var kul att få se. Ett träd hade stora belysta hjärtan och mistelbollar i sig. Romatiskt som sagt. Åt "spanskerr" med choklad sås (typ churros) som var nyfriterade och goda.

Sista dagen utnyttjade hotellet till max genom att checka ut i allra sista sekunden. Vi kunde lämna väskorna på hotellet, mkt praktiskt, och gav oss ut på stan och shoppade, fast vi köpte inget. Vi åt lunch på Ida Davidsen (mmm...) och hade det mycket gemytligt. Köpenhamn är trevligt. VI blev rätt trötta av alla affärer och satte oss till slut i familjehörnan (vi och barnvagnar) uppe på övre våningen på Illum där vi fikade. Sedan följde jag Linus till flygplatsen och vi sade våra farväl vid säkerhetskontrollen. :( Mindre roligt. Men, men. Vi hade iaf en mycket lyckad helg bakom oss.