fredag, maj 25, 2007

Fredagstankar

De senaste dagarna har jag faktiskt varit riktigt duktig. Pluggandet gick makta trogt ett slag men sa beslot jag mig for att gora om mitt upplagg samt att be Linus ta med den skonlitterara bok jag laser till jobbet pa dagarna (har jag ingen sjalvdiciplin far jag isolera mig fran frestelserna). Sa nu har jag last specialstraffratten, Jareborg (I rule!) och nu arbetar jag mig igenom Rattegangsserien (6 bocker) men har sorterat vilka kapitel jag maste lasa, vilka jag kan lasa i man av tid och vilka jag slipper lasa over huvud taget. Jag tror jag lar mig en hel del och det mesta ar jakligt intressant. Maste bara se till att jag ger mig sjalv tid att avsluta antecknandet i lagboken. Dock ar jag lite rastlos emellanat. Jag pressar verkligen allt jag kan ur facebbok nojemassigt. Sa ar det. Man maste ju ha rast ibalnd ossa for att kunna lasa.

Nu ar det snart helg vilket innebar mindre pluggande. Skall dock forsoka ta mig nagra timmar varje dag, speciellt med tanke pa att det ar Bank Holiday pa mandag och Linus ar hemma da (trevligt men studiemassigt opraktiskt). Nu vantar jag bara pa att Linus ska komma hem fran gymet sa vi kan ata och umgas lite. Vi far se vad vi hittar pa i helgen. Ett ar sakert: trana pa sondag eftersom jag fick gratis pass. Lite saker som skulle behova kopas, vi far se.

Min dator meckar sig nagot enormt. Linus har fatt ordning pa langsamheten nagorlunda, men sen borjade forst elsladden mecka (spricka sa vi fick tejpa for att bli av med glapp) och nu idag slutade adaptern fungera. SUCK. Har hittat en ny (typ) for 50kr pa tradera (jmfr 700kr pa dell) men helst skulle jag vilja ha en helt ny dator men det ar val inte vardlens mest pragmatiska installlning.

Sokte ett jobb igar som skulle passa perfekt men jag far dte antagligen inte. Det ar som administrative assisstant pa ett arkitektkontor i stan (nara Linus jobb) med foljande arbetsuppgifter: Assisting with the preparation of marketing materials, printing drawings, distribution incoming post, dealing with phone calls, typing, filing electronically and manually, photocopying and providing general support to the team of professional staff as required. Perfekt! Dessutom bara deltid, dvs 3 dagar i veckan. Vilket iofs innebar mindre stalar, men ocksa ger lite utrymme for vila och lasa in rattshistorian (tenta i augusti). Skulle vara skont. Hall tmmarna, men tro inte for mycket.

tisdag, maj 22, 2007

Abstinens

Man märker hur beroende man blivit av något när tillgången är begränsad. Jag har inte kunnat komma in på facebook på hela dagen. Och jag har fått massor med nya- vänner-meddlenaden. Arghhh!!! Jag vill komma in. Dumma internet. /Oj vad patetisk man får vara...)

måndag, maj 21, 2007

Tränade faktiskt

Oj vad slitna vi kände oss när vi vaknade i söndags. Men vi gick upp, var och handlade och sedan gick vi faktiskt och tränade. Så det så. Hade skaffat träningsskor på lördagen som skulle invigas så jag följde med Linus och James på deras gym. Jag värmde up, styrketränade, trampmaksinade (i backe) i en halvtimme, stretchade och sedan var det avslappning i bubbelpool. Dessutom gick vi dit och tillbaka. Det! Nu vill jag eg bara lägga mig. Inte alls plugga men med tanke på min dåliga diciplin i torsdags och i freags är det ett måste. Men vill inte.

Shopping och suping

Under dagen hade vi några ärenden ine i stan. Vi skulle dels till Argos där man kan handla det mesta till låga priser. Vi skulle bl a skaffa en dramaten (är officiellt gammal och älskar det :)) men den jag ville ha var slut så vi får försöka igen. Annars köpte vi: pressening, ficklampa och yogaset. Den besökta butiken ligger på Edgwere Road som är som en annan värld i London. Mest Lebanesiska krogar och annat tematiskt kopplat och knappast en turist. Vi åt smaskigt marinerat lamm och kyckling i pitabröd med sesam- och chilisås.

Innan detta äventyr skullevi på Primark, en billighetsaffär som nyligen öppnat även i centrala London under stor uppståndelse och nedtrampade människor. Där är jättebilligt och säkert massor bra kläder men folket! De var många och agressiva. Nästa gång ska jag gå en vardag (med Sofia?) så kanske man kan andas. På vägen dit från tunnelbanan (ca 400m) såg vi 63 personer med kassar från denna butik. Det säger en del. (Ja, vi räknade.) Efter shoppingen tog vi oss en prommenad i Hyde Park (så civiliserat) och förstärkte vår pensionärsvarning genom att sitta på en bänk vid vattnet och beskåda folk. Mycket civiliserat.

På kvällen (samt en snabb sväng på Oxford Street) träffade vi Chris. Vi var ute i Clerkenwell och hade det hur trevligt som helst. Vi började med att spela biljard och dricka på ett schysst ställe. Jag vann över Linus. Wehej!!! OCh jag är kass oh han bra - vilket gör det hela ännu bättre. Vi fortsatte vidare till en soft pub: The Slaughtered Lamb (älskar namnet) och trinkade ett bra slag och pratade glatt. Avslutade gjorde vi på Tinsteltown - en 24h öppen americans diner sär man kan få snickersmilkshake bl a. Jag drack en peanut butter cup milkshake (mums) och vi åt nachos. Då känner man sig nöjd. Vi lämnade av Chris vid hans nattbuss och fortsatte vidare till vår. Men det var lättare sagt än gjort. Första hållplatsen var tillfälligt avstängd. Liksom nästa, och nästa igen. Eftersom bussen skulle komma närsomhelst började det bli liiiite stressigt. Och min ballerinaskor gjorde inte det hela lättare direkt. Tillslut kom vi fram till ALdgate där vi visste att bussen skulle gå ifrån, men VAR hållplatsen låg var en helt annan fråga. Vi sprang ned för det ena efter det andra kvarteret kring den aktuella korsningen och jag klättrade över staket och höll på att ramla med ansiktet före på gatan (men bara nästa). Så hittade vi den! På St Bothulf's street (alla Lundabor ser det roliga i att ta bussen härifrån). Och tänka sig: bussen var försenad så vi hann med. Att det sedan var närmre en dödsritt (fan vad de kör) är en annan sak. Trötta kom vi sedan hem och sov länge och väl.

Ljuvliga Janice

Vi såg sen kväll med Jonathan Ross i fredags som faktiskt är väldigt bra. Han intervjuade Eddie Izzard (hur bra som helst), Andrew Lloyd Webber och ngn snubbe samt Janice Dickinson. Hon är banne mig inte klok. Eller rättare sagt hon har inga hämningar alls. Jonathan Ross tog det hela mycket bra och det blev en underbart underhållande timme. Tidvis fred jag mig av skratt och förnärmelse. Hade jag haft intervjuprogram hade jag ALDRIG vågat ha henne som gäst.