lördag, september 12, 2009

Sortera böcker

I fredags fortsatte jag och min ahndledare Matt med ett arbete som påbörjats för någar evckor sedan: att organisera deras bibliotek! Mycket tillferdställande att kategorisera böcker, ställa upp dem i en logisk ordning och sätta etikketer på hyllorna. Som gjort för mig!

ANnars har jag haft rätt roliga arbetsuppgifter även om jag inte känt mig enormt enthusiastisk. Hålle rpå med två falstudier av lagstiftning, något som passar mig väl. Har nu bara två veckor kvar på prakiken och inte närmre anställning för det. Suck. Måste ta tag i det ännu mer. Fick ännu ett tack, men nej tack igår i form av enn brev från House of Commons. Medan jag uppskattar besked, vete fan om ajg tycker man behöver skicka frankerade brev till alla som misslyckats (miljö & kostnader); ett emjl hade räckt emr än väl. Mer än 200 sökande hade det fr den tjänsten... så kanske inet konstigt. Men vad F ska man gör för att bli sedd. Suck.

Och miljön?

Kom hem på onsdagen och hade tänkt läsa lite innan jag påbörjade middagen, men jag fick annat att fixa med. Vi hade fått en leverans. En enorm leverens. Dels har vi ÄTLIGEN fått vår KitchenAid Blender (det tog ett dygn att få den efter att Magnus beställt från John Lewis till skillnad från den månad av väntan, missförstånd och dålig service när Debenhams var inblandad...). Sedan hade vi fått fyra Le Creusetmuggar (del av inköpen med bröllopspresenten från Lundavännerna - vi håller på att plocka ihop som bäst). Det var gött, men deras paketering avr det löjligaste. VArje mugg låg i en separat kartong som man hade kunnat rymma 2-3 muggar i utan problem och säkert (dte var mest bubbelpapper i), alltså 4 st ca 30*12*10cm lådor. Tre av lådorna var dessutom nedpackade i ännu en STOR låda. Visserligen uppskattar jag säker leverens men dett var bara öjligt.

Tisdagsträning

Undre tisdagen låg mycket av min fokus på att få läsa den sista Twilightboken som jag fått på måndag kväll. Tyvärr fick ag sällan tillfäle. Brukar läsa över lunch, men just denna dag )pga fint väder) föreslog resten av gänget på jobbet gemensam lunch i parken. Och då kan man ju inet säga nej. Skulle gymma på eftermiddagen och han få en snabb lässtund före Pilates. Efter passet cycklade jag i en halvtimme och kunde under den tiden läsa (jippi!); tiden gåt mycket fort när man läser & tränar. Hade ett pubbesök inbokat med Sian på kvällen och det blev en sväng till the North Pole. Vi kunde sitta ute vilket var mkt trevligt. Vi fick en bröllopspresent av Sian (två coola whiskyglas) och pratade om allt som hönder (hon har nyt jobb och har sålt sin lägenhet + köpt en ny). Hem kom jag vid tio och hann äta och läsa lite inna Linus kom hem frpn Quiznight i kilburn.

BBC Prom

Så kom vi äntligen iväg på en Prom på Albert Hall. Mkt bra. Vi hade billiga platser (man så inte särskilt bra, men man hörde) och lyssnade på stycken av Mendelsshon och Mahler. Det var schysst (avslappnande), men längre och mer utmattande än jag anat. Man märker även hur många Affectionados som var på plats; det var innerliga, entusiastiska och långa applåder som gällde. Jag tyckte nästan mest om att titta på orkestern (så mycket jag nu kunde se) medan de spelade. Stråksektionen (stor) såg ut som ett hav med strömmar som rör sig virvlande omkring. Slagverkssektionen var emst fascinerande. Jag har själv spelat sagverk i en orkester och vet att mycket tid går åt att rälna och vänta in ett par slag. Men de här personerna spelade (oc vänatde mest) i timtal. De var tvugna att hänga me för varenda takt så att de inget skulle missa, men spelade väldigt sällan. Samtidigt var varje perso (fyra styck) ansvarig för fler en ett intstrument så det gäller att ha koll. Intresant också att se vad som måste varit ngt slags stämning av trummorna: spelaren lade hududet mot trumman och slog väldigt lätt med fingrarna (hördes ej, bara syntes) & vid ett tillfälle las det ut små lappar på bestämda platser på trmman. Intressant. Vi var mycket trötta när vi for hem (och vad långt hem dte är från västra London) men nöjda att vi kommit iväg. Albert Hall är förövrigt skithäftig.

Flitighet

Tillbringade stora delar av förr helgen med att vara flitig. Fixade med grejer, kollade upp saker osv. Det kändes rätt bra, men som alltid hinner man aldrig med tillräckligt.