lördag, februari 09, 2008

Skituppsats

Jag är så jävla trött på den här uppsatsen nu. Den vill liksom inte bli färdig, trots att jag jobbar arslet av mig. Har idag haft helt nya materialproblem, vilket absolut inte behövdes. Men har gjort så mycket jag bara kan. Måste vakna tidigt imorgon för att ta mig till biblioteket och hoppas, hoppas jag hittar det jag behöver där. Skulle vara skönt om det gick fort så att jag kan skriv färdigt innan jag är helt slut imorgon. Det kommer att bli svårt, iaf att göra dt bra,men jag får göra mitt allra bästa helt enkelt och sedan bara leva med resultatet. För detta håller inte längre. Nu ska jag sova.

Om jag bara hade en bättre kamera

skulle ni verkligen kunna se de fantastiska färgerna jag beskådar genom mitt fönster just nu. Jag får dock nöja mig med att dela med mig följande:
Men jag kan fixa på datorn så att bilden visar närmre hur det verkligen ser ut!

Så sitter jag här igen

Jag är på min plats vid skrivbordet och skall nu ta tag i 1600-talet och Magna Carta. Helst ska jag få allt det klart idag... Hade säkert varit bra att vara på SOL, men det är bara öppet till fyra idag så det känns lika bra att vara hemma. Solen skiner och himelen är blå och oj vad jag önsar jag kunde vara där ute istället. Menmen. MAn får skylla sig själv ibland.

fredag, februari 08, 2008

Vill sova

Måste skriva några stycken till innan det är dags att sova. Är fruktansvärt trött och känner mig fortfarande krasslig. Fast jag har iaf varit rätt flitig idag och kommit ngn vart. Tyvärr var H&M-paketet lite av en besvikelse för mig. Det var inte mkt av det i paketet som jag känner för att behålla. Ska få Sofia att ge smakråd, men tror inte dte kommer att förändras mycket.

Abstines

Man inser att man är beroende då en halvtimmas problem med uppkopplingen gör en enormt frustrerad... Men nu är jag online igen. Jippi! Har ätit en överraskande god lunch på SOL (ädelost- och broccolipaj, sallad (dvs svamp, potatis och morötter) med god dressing och vattenmelon) medan jag läste Mårten Schultz juridikblogg. Detta gjorde jag först efter att jag skrivet en sida text och arbetat effektivt sedan typ 8. SÅ jag är rätt nöjd med mig själv. Nu ska jag se om jag klarar av att slåss mot efterlunchentröttheten på egen hand eller om Lovisa faktiskt är det bästa uppiggningspilleret... Kanske får det bli kaffe sedan. Apropå vilket: Lovisa hittade en latinsk sentens som beskriver mins svårigheter exakt.
Plenus venter non studet libenter
Bästa med idag är dock att jag efter kl 17 kan hämta H&M paket åt mig, Linda och Sofia på tobakshandeln. Rooooligt!

Det blir en dag på Sooool

Efter gårdagens till hälften katastrofala pluggdag så ska jag göra annorlunda idag. Var på röntgen 7.30 imorse och på SOL kl 8. Har suttit i foajén och mindmappat för glatta livet och ska nu sätta mig och skriva (fast i biblioteket istället). Känns faktiskt ok. Fast sedan är det massor kvar ändå.:'( Hur resten av dagen artar sig beror på om jag får tid på Vårdcentralen idag eller inte. Börjar misstänka att ngt gick fel med upprigningstjänsten då det är en timme sedan jag ringde. Lär inte vara ngn poäng att ringa nu dock... SUCK. Jaja. Då blir det heldag här igen.

torsdag, februari 07, 2008

Sladdhelvete

Jag har bredbandstelefon och nu bestämde sig min ena nätverkssladd för att paja. Detta innebär att jag för tillfället endast är nåbar på mobil eller epost. Inte den fasta telefonen. Så vet ni det.

Dålig tajming

Kände av det redan igår, men hoppades att det bara var temporärt. Men trots tablett vid sänggång så känner jag fortfarande av det idag, fast ännu lite värre. Jag hålle rpå att bli förkyld. Det sticker i halsen, jag är svullen i mandlar, runt ögon och har lite lock i örat. Faaaan! Jag har inte alls tid och ork att vara sjuk. Jag har uppsats att avsluta, flytt att fixa och tenta att plugga till. Detta går inte alls. Så nu är jag sur på det.

onsdag, februari 06, 2008

Det får räcka nu

Ja, jag borde väl hålla på tills midnatt, men startar hellre på nytt, utvilad, imorgon. Vet rätt bra avd som måste göras och ska banne mig lyckas koncentrera mig på det. Det är ju en del. Men har idag gått igenom själva Magna Carta ordentligt vilket gör nästa steg i skrivprocessen bra mycket lättare. Får helt enkelt ge järnet imorgon. Förmiddagen här, eftermiddagen på SOL, kvällen hemma och en semla någonstans där i mitten. Heja! God natt!

Plugghäst

Jag kom just hem efter en dag på SOL, med Lovisa som sällskap. Och jag har varit mycket mer effektiv än man kunnat tro. Vanligtvis faller jag i koma efter lunch och kommer inte igång igen förrän efter middag. Men idag har jag ändå lyckats ha stunder av koncentration under hela eftermiddagen. Invävda stunder av flams visserligen, men inte desto mindre! Inte mycket just skrivet, men jag har kunnat formulera och arbeta med nödvändiga ting och kommit en bra bit på vägen. Dagen är ännu inte slut, och när jag väl ätit middag så ska jag fortsätta. Känner mig relativt optimistisk. Tack för trevligt sällskap Lovisa!

Specialpedagogen och jag

Hade just ett bra och produktivt möte med min specialpedagog. Har fått tips för inläsning och uppsatsskrivning så det är bra. Nu ska jag försöka komma till ro och sätta igång med skrivandet igen. Jag har ju att göra.

Ok. Friska tag!

Sitter på SOL och frestas att vara social av Lovisa. Men nu ska här pluggas, trots att allt jag vill är att sova. Länge.

tisdag, februari 05, 2008

Slut för idag

Jag orkar bara inte skriva och tänka mer. Har suttit från och till tills nu och lyckats få ihop ca tre sidor text. Inte fantastiskt, men mer än vad jag hade igår. Och sedan brukar det vara jobbigare att komma igång än att fortsätta, så jag hoppas på morgondagen. Peppar, peppar.

ICKE

Det ringde just på dörren. Suck tänkte jag. OCh jag hade rätt, fast inte som jag trodde. Där utanför stod två unga kvinnor, propert klädda med namnskyltar. Jag vet inte vilken religiös grupp de företräder. Och jag bryr mig inte. Jag tänker inte ägna någon tid alls åt att prata salvation. Så innan de hunnit säga mer än hej sa jag "Nej tack, jag är inte intresserad, hoppas ni får en fortsatt trevlig kväll." Så långt kan jag sträcka mig, inte längre. Precis som jag inte tänker ödsla min tid på att lyssna på MUF som ringer och säger "Heeeej Kristina!" utan att känna mig. Vissa saker är inte lönt för dem, och mitt liv är värt mer än att slösas på dem.

Hur långt jag kommit?

Ja, en sida text till? Innehåll. Efter min sedvanliga eftermiddagströghet. Jobbigast? att som vanligt komma i håg VAR jag läste ngt visst. Jag visste varför jag skulle ha antecknat medan jag läste Magna Carta, men jag pallade inte då läsningen hade tagit ÄNNU längre tid. Nu känner jag ånger. Jag vet att det står att Baronerna även hade nytta av den hatade administrationen. Men var? Suck. Ska nog fixa middag innan jag fortsätter. I den här takten kommer jag vara färdig i mars.

Rätt bra start

Ok, är tokstressad över att få uppsatsen skriven. På fredag (någon gång) ska den in och jag vill helst hinna stavkolla den och korrekturläsa den innan. Så det gäller att jag tar mig i kragen. Skrivaskriva och inte prokrastinera. Känner ändå att jag lyckats få en rätt bra start nu (efter ett alldeles för långt uppehåll) och har skrivit inledning, frågeställning och syfte samt disposition. Nu får jag ta itu med själva faktaskrivandet alltså. Tråååååkigt. Men innan jag gjort det kan jag inte analysera. Så det är väl bara att bita ihop. Men innan dess: netto (behöver köpa mat) och äta (behöver få i mig mat). Har även fixat praktiska ting nu på förmiddagen, så det är bra.

måndag, februari 04, 2008

Tillbaks till verkligheten

Jaha. Så åkte Linus tillbaks till England. OCh det var sista gången jag följer honom till tåget. Sista gången vi är hemma hos mig här på Vildanden. Mycket underligt. BRA, men läskigt också. Slutet på en era liksom.

Vi tog det mycket lugnt i Söndags (överraskning!) och det blev mest west wing och pizza som gällde. Vi kom iofs iväg på en promenad till Nova för att köpa huvudvärkstabletter. OCh solen sken, så det var bra. Idag kom vi ut ett slag till och kollade inredningsgrejer runt Nova, åt lunch på Max (mums!) och hämtade min talboksläsare på posten. Och såg mer WW...

Förresten glömde jag säga att jag helt plötsligt fått en remiss till Röntgenavdelningen på sjukhuset. Tänka sig. Kan inte ha haft något med förra veckans samtal att göra? Nejnej. Men det viktigaste är att jag ska röntgas. Nu måste jag bar få blodundesökningen avklarad.