lördag, juni 06, 2009

Första dagen på HS

Så var det dags att börja på ett nytt ställe. Fick mest intro till projeten min grupp håller på med och intro till de andra programmen på föreningen. Alal verkar väldigt trevliga och det ska nog bli bra det här.

Efter jobbet (och en snabb sväng på Office i Bloomsbury för att försöka hitta mina bröllopsskor oskadade & byta, gick inte) tog jag mig till CU för att det var dags för avslutningdrinkar för mig och MAria som slutat ett slag tidigare. Vi började med en drink på en pub innan Meg bjöd oss hem ill sig på middag & vin. Vi promenerade en bit och fick sedan en mycket trevig kväll med god pasta (äten i trädgården) och lite cholkad (i the lounge). En avslappnad och trevlig kväll över alla förväntningar.

Much Ado About Something

Så var det ÄNTLIGEN dags för teatern. Den som varit inplanerad i flera år, men vars besökande gått i stöpet igen och igen. Vädret hade vänt, så det var kallare, men vi lyckades slippa regn iaf. Föräldrarna hämtade mig på jobbet och efter en fika for vi till Regent's Park där Linus kom ikapp oss. Teaterområdet var förtjusande (grönt coh fint) och vi förtärde grillad middag i parken. Jag fick mig en MKT besvärlig överraskning i form av en gigantisk avföringsklick från en fågel som landade på mitt (VITA) byxknä och spred sig längst med benet. Lyckades få bort den värsta sörjan, men mina byxor förblev våta ett bra slag, och gulbruna än idag. Blääää. Fåglar ÄR onda. Föreställningen var mycket bra och trevlig. SCenen var så häftig och vi hade hur trevligt som helst. Dte enda jag ångrar var att jag hade otillräckligt emd varmt på mig (vantar samt en yllefilt hade suttit bra). Hem kom vi först vid midnatt och då var vi matta. Hejdå fick vi säga till föräldrarna redan då.

Brighton Tuesday

Linus och jag ahde tagit ledigt på tisdagen för att hitta på ngt med föräldrarna. Det blev en utflykt till Brightn i strålande sol och 25+ grader. Perfekt tillfälle att fara till Brighton, och härligt att kunna sukta alla soms att inlåsta på kontoren. Hehe. Det blev fish n chips vid stranden (nedsköljt av Pimm's), en glass på piren, ett dopp i havet (bara jag, och jäkligt snabbt) samt en titt på Royal Pavillion innan vi for hem igen. Middag ahde vi planerat in på La Figa och det var gott. Jag åt Saltinbocca alla Romana, Tiramisu och fick en cappuchino med. Dessutom bjöds det på Limoncello. Mätta, men trötta, gick vi i sängs.

Födelsedagsmiddag

Tillbringade en intensiv dag på jobbet där jag dels upptäckte konstigheter med mitt nya sudieobjekt vilket gjorde att jag fick dumpa det och börja söka nytt (stan - förskjutning av arbetet), dels fick uttalad beröm av min handledare vilket gjorde mig enormt glad. När arbetsdagen kom till sin ände tog jag en sväng förbi Waitrose för att inhandla champagne (bl a) för att kunna fira modern ordentligt. Väl hemma var föräldrarna redan på plats och jag värmde upp grytan och jorde dte sist andra så vi kunde äta. Champangen gick hem och tårtan förtärdes på balkongen (varmt!).

Matlagning & Hippa del 2

Vaknade på söndag morgon och satte igång att förbereda inför måndagen. Då mamma fyllt 70 dagen före och föräldrarna skulle anlända till London på måndagen ville jag ah en födelsedagsmiddag redo. Lagade så lammtagine i min Le Creuset (mums!) samt förberedde Schwartzwaldstårtan (så när som på den garnerande grädden). Hann även städa en del av lägenheten innan det var dags att bege sig in till Brick Lane. JAg hade bokat bana & bord på All Stars bowling för att där träffa Sigrid, Gloria och Sian och fira att jag snart gifter mig. Jag vann inte bowlingen (grååååååt) men fick mig en mint julep (gott!) så dte var ok. Middagen var helt ok, fast lite av en besvikelse och servicen kass. Men vi hade trevligt ändå och passade på att ta oss ett glas utomhus efteråt.

Besök

Det har varit en intensiv vecka med arbete och besök. Altså lite blogg, mkt liv.