lördag, januari 10, 2009

Usel tajming

Sitter och ögnar igenom guaridians hemsida och får ännu en bekräftelse på det jag sakta börjat smälta. Jag har valt (nja, valt och valt) en av de absolut sämsta tiderna att bli färdig med mins studier. Suck. Jag kommer verkligen behöva ta mig i kragen för att hitta ett arbete, och jag får nog nöja mig med obetald praktik till att börja med. Fan. Hoppas bara jag lyckas före detta årets (juni 2009) graduates börjar söka jobb annars blir det nog ännu tuffare. Oroande också när man läser att stor företag bara tittar på de fem britiska topuniversiteten. Hur "fint" Lund än är så kommer man långt ne dpå rangordningen här. Satan också. Är iaf enrmt tacksam över praktikplatsen jag har just nu. Måste bara ta och ägna mig heltid åt arbetssökande nu.

fredag, januari 09, 2009

Fingrar

Jag vet att några elar av min kropp sväller och avsväller efter sässonger och hormoners gång, men jag insåg inte hur stor fluktation det var i mina fingrar. Sedan jag skaffat ring har jag fått bevis på detta. När jag provade och fick ringen var jag tydligen rätt svullen (borde ha anat det). Nu är jag inte så svullen och ofta kall om fingrarna (ENgland=Kallt) och ringen känns metydligt mer rymlig än förut. Den åker inte av, och jag är tveksamt till om jag nu kunnat ha en mindre storlek (ev en halvstorlek). Jaja. Inget att göra. Jag måste ju kunna ha den även när jag är mitt svullna jag, och den är inte panikstor just nu. Men konstigt att dte är en så stor skillnad under månaden.

Artikelförfattare, moi?

Träffade min handledare på institutet igår och det var ett produktivt möte måntro. Fick flera mycket bra tips på arbetsplatser att söka mig till, fick beröm för arbetet jag utfört (kan inte låta bli att gilla när folk använder ordet "Excellent" om mig) och ett litet uppdrag över de närmsta veckorna. Jag ska få skriva en kort (nja, ca 1000 ords) artikel om en internationellrättslig nyhet (dvs en rättsfallssammanfattning typ) för BILD, deras nyhetsbrev som folk prenumererar för. Inget fantastiskt stort eller avancerat, men roligt inte desto mindre! Dessutom finns dte utrymme för mer roligt arbete när jag är tillbaks från Sverige.

Efter mötet mötte jag upp med Linus och åt japansk lunch vid Finsbury Ludgate Circus. Trevligt och gott. Hemma var jag lite slapp innan det var dags att gå till gymmet. Vattengympan tycker jag verkligen om då den är mjuk mot kroppen (man skadar sig inte) och man blir avsvalkad kontinuerligt. Fick lite tips om hur jag ska få mer utav gympan (problemet med att vara låmg är att man inte möts av vattenmotsåndet lika mkt då min överkropp är helt över ytan normalt sett).

onsdag, januari 07, 2009

Lite limbo

Känner en viss rastlöshet inför livet just nu. Hela söka-jobb-processen käns lite som ett enormt berg som skall bestigas och jag vet inte ens vilka stingar som leder upp. Måste hitta en strategi, ett tillvägagångssätt som jag kan skapa en rutin ur istället för att sväva osäker och ovetandes. Att det ännu inte blivit ngt avslut på uppsatsen (och därigenom utbildningen) påverkar också. Känns lite som om jag trampar vatten. Jag kan liksom ite riktigt gå vidare för jag är fastbunden vid detta. Jag tror även jag påverkasav att ha "gått hemma" i ca 9 månader. Stora delar av tiden har jag haft konkreta saker för mig, visst. Och dessutom har jag skött hushållet. Men nu rinner arbete, uppgifter ihop med nöje och ledighet. Allting är en och samma sak och det ger mig ingen ro att vare sig slappna av eller vara riktigt aktiv. Visst gör jagsaker, visst gör jag inget, men inte ordentligt, inte riktat, inte med energi. Har svårt att fatta att ag en gång i tiden var sprickfärdig med energi och projekt och hade full rulle hela tiden. Var är den människan nu? Tror det kan bli bättre om jag bara kan skaffa mig ett arbete som gör att jag har uppgifter att utföra, att jag kommer utanför hemmet regelbundet och att jag kan komma hem och vara "ledig" (eller göra sånt som behövs). Jag behöver verkligen en rutin och mer struktur. Praktiken är en liten ljusstrimma. SKa f mer uppgifter och det är kul. Borde kanske försöka arbeta mer därifrån dock... Men, det är datorproblem och tar en sådan jävla tid (och kostar) att komma in och hem, när det är ngt jag likväl kan göra hemma. Nåväl, hårda tag när uppsatsen opponerats. Då har jag inga fler ursäkter.

måndag, januari 05, 2009

Stackars sate

vars öde det blir att opponera min uppsats. Ingen enormt rolig läsning alltså. Och kan inte ebstämma mig för om den inte är ngt vidare eller bara genialiskt komplicerad (kanske mittemmellan :P). Nu räcker det för idag. Imorgon ska jag justera enligt dagens anteckningar. Jippi.

Mr Thesis revisited

Senast på fredag skall seminarieexet av exjobbet lämnas in inför opponeringen 20-21 januari. Har därför satt mig ned med arbetet igen för första gången sedan början av november (då jag blev klar och var kräktrött på eländet). Känns bra att läsa igenom såhär efter så lång tid efetrsom jag fått lite distans (på gott och ont) men förskräcks över antalet småfel och onödigheter som sluppit igenom filtret (inte bara mitt!). Bra att jag får en chans till denna sista finputsning (kommer inte orka ngn ordentlig omskrivning), men tänker att om skaer slank igenom sist så slinker väl ne hel del igenom denna gång också. Varför kan man bara inte göra rätt en gång för alla? Jaja. Har en del kvar att läsa innan dagen är slut så jag återgår till det nu och tycker synd om den stackars sate som skall opponera mitt arbete och måste läsa igenom det.

Mumsfilliababb

Igår lagade vi fajitas på äkta manér. Köttet marinerades med bla chipotle (på burk från Mexiko) och vitlök innan det grillades i ugnen. Det blev perfekt rosa i mitten och så mört och smakrikt. Detta i tortilla med ugnsrostade parikor och lök, crème fraiche, guacamole och ost.. Detta får Linus gärna laga igen. Utmärkt idé och genomförande!

Julrea

Stora delar av helgen har ägnats åt att utsätta oss för julrean; i lördags var vi på Oxford Street (vojmevojme) och i söndags i Canary Wharf. Vi gjorde inte enormt många kap, men fick inhandlat några klädesplagg som behödes till bar priser. Dte kan man inte klaga på. Men jag tycker det är jobbigt med mäniskor och trängsel. Detta bråkar starkt med min enormt snåla sida.

Tröja Banana RepublicKofta GAP

Knät tog visst stryk av att promenera omkring på stan under allt för många timmar, men det känns bättre nu trots att i faktiskt var o tränade i söndags (jag simmade 40 längder - det är lagom mkt och rätt typ av motion för en skadad Kristina). Kommer nog att göra ont ett slag till, värst i trappor, men det ordnar sig.

Lyckligtvis fick vi sova ordetligt i hlgen. Dvs jag vaknade sent båda dagarna istället för runt 9 som bruligt på helgen för mig. Jätteskönt. Behövde verkligen sova ut.