lördag, september 20, 2008

Glasögonormen Kristina

Såja, nu är det avklarat. Nu har jag arbetsglassögon. Kollade synen i trsdags och fick veta att jag är lätt astigmatisk på vardera öga (-0.5 i en vinkel) och lätt långsynt på vänstra (+0.5) och väldigtknappt närsynt på högra (ingen korrigerng). I vanliga fall hade de inte rekomenderat ngt, men då jag haft besvär och arbetar mkt med dator och läsande så var det en bra idé för att förenkla livet. Mina ögon kan se, 20/20, men får anstränga sig lite för mkt i längden helt enkelt.

Idag var jag (efter att kollat priser lite och frågat mina goda glasögonvänner) hos en annan optiker (billigare!) och skaffade glasögon. De blev klara på knappt två timmar så jag har på dem as we speak. Det fanns en kampanj där jag fick två för priset av ett, exklusive anti-reflexion. Så jag valde att skad´ffa två (ifall man tappar bort, elelr kanske vil ha variation). Skaffade bara anti-reflexion på ena paret (ev snålt, men vad fan), det jag tyckte var snyggast. Men tycker båda fungerar rätt bra. Optikern sa iaf att jag vallt ut bra par. Vad tycks?

Glasögon I
Glasögon II
Mina primära glasögon
Mina extraglasögon

fredag, september 19, 2008

Nerdighet

Ett sätt att lätta upp tillvaron när man studerar lagstiftningsprocesser är att spela Rixdax på riksdagens hemsida.

Lilla foten akta dig

Var ute och sprang imorse efter en liten paus. Tyvärr kände jag av att foten inte är riktigt hel idag med. Dte gjorde lite ont, speciellt ibland när jag landade på fel sätt. Kände även av mitt knä (som gjort ont av och till, speciellt vid viss krävande övingar på gympa). Jag sprang ändå (kanske dumt) fast mkt försiktigare och långsammare än vanligt, och endast den korta rundan. För att kompenera styrketränade jag lite när jag kom hem, dvs sit-up, crunches, leg extensions osv. Ser nu fram emot en flitig dag.

torsdag, september 18, 2008

I spy with my little eye

Har på sistone fått mer och mer besvär med ögonen. De gör ont och blir suddiga. Det började så smått egentligen i höstas och jag fick besked att det kunde hänga ihop med stressen. Det kan fortfarande vara så, men nu har det blivit såpass jobbigt att jag tycker det är värt att kolla upp. Kanske är det stress, kanske att jag inet vilar ögonen tillräckligt när jag sitter vid datorn, men om det är ngt som kan avhjälpas med glasögon så ska så göras. Ska därför på ögonkontroll i eftermiddag. Vi fr se vad som händer sedan.

Eftersom jag var så trött i ögonen igår så frösökte jag aktivera mig på annat sätt än att surfa, se på TV, spela TV-spel. Tog till slut fram akvarellådan och började leka. Inget på allvar, och helt från huvudet, blev det två "målningar". Egentligen inget att hänga i granen, men vad fan, jag kan visa upp dem här iaf. :)


Färglek Fina fisken

Bra dag

Det var en rätt trevlig dag igår. Fick tyvärr ta en springpaus då jag har haft ont i foten (vrickade till den nästsist jag spprang), men hoppas på imorgon. Vid halv ett cycklade jag ned till Hubbub, nära där vi bodde förr, för att träffa James och äta lunch. Det var gott och trevligt, och man kan aldrig klaga när man får riktigt fina, hemgorda pommes (med skal på!), en god ginger beer (lättölsstyrka) och kan sitta utomhus och ha det skönt. Hade sedan lite ärenden i CW, bl a inför Linas temporära Londonflytt (skoj!). Väl hemma fortsatta jag att arbeta fint på en tabell som ska ge översikt av implementeringen av direktiv 77/187/EEG. Spännande va?!

onsdag, september 17, 2008

Finnface

Är tydligen inne i en period där mitt ansikte bestämt sig för att var oerhört gästvänlig mot även de agressivaste finnarna. Att de är fula skulle jag kunna stå ut med, men varför i H-vete ska de göra så förbannat ont också?! Och jag kan inte ens skylla på hormoner just nu.

tisdag, september 16, 2008

Tillbaks till exjobbet

Sedan i torsdags har jag enkom ängnat mig åt den uppgift jag hade att lösa å institutets vägnar. Nu är den som sagt klar (hoppas jag, kan ju bli kompletteringar...) så nu kan jag återgå till exjobbet, vilklet är skönt. Tiden går ju! Det enda problem är att jag för närvarande känner mig lätt vilse. Vad häöll jag på med? Vad är nästa steg? Det ordnar sig nog. Hittade som tur ett protokoll jag inte läst men behöver läsa.

Pengar tillbaks

Vår hemresa från Sverige i augusti blev ju lite fel då vi landade i Stansted istället för City. Det tog mig någon vecka, eller två, men jag skrev iaf till slut ett brev (för hadn, postat) till Frösundakontoret där jag bad att ersättas för våra extra transportkostnader (ingen förmögenhet, £16 för bussen, men ändå). Har idag fått ett mejl med fråga om vart jag vill få pengarna skickade. Hurra! Alltid lika skönt när en reklamation går smärtfritt.

måndag, september 15, 2008

Det är bara att ta ett äpple istället

Jag tycker om frukt. Jag tycker det är gptt. Många olika soerters frukt. Samma gäller nötter. Men hur man än vrider och vänder på det så är de ingen ersättning för gottis. Tänk kakor, enkla som fulla med snask. Tänk glass, vanil liksom Ben & Jerrys. Tänk godis, lakritspipor, sura nappar, dajm, dumle... När man är sugen på ngt sånt, när kroppen skriker efter smördeg, så har vare sig melon, mango eller druvor, cashew, brasiliernötter eller mandlar ngt att komma med.

Avklarat

Blev alldeles nyss klar med min rapport som jag skrivit på uppdrag av institutet (iaf ett utkast till den). Den är intelysande på något sätt. Fanns inte så mkt att bita i direkt. men klar, dryga två sidor och med referenser. Pust. Nu kan jag åter vända all min koncentration och uppmärksamhet till exjobbet. Fast fåglarna vet om jag pallar börja redan idag. Imorgon. Mañana.

Vem hade trott det

Kom att tänka på de saker jag inte trott jag skulle uppleva såhär när jag närmar mig 30. Än så länge är de bara tre, men kan bli fler.

Jag hade inte trott att:
  • jag skulle få större bröst (utan att de berodde på graviditet eller amning).
  • jag skulle tycka det var lite irriterande med större bröst och sakna min AA (som var omöjliga att hitta BH till).
  • jag skulle ha mer finnig hy än när jag var tonåring.

Hemmastadd

Måste säga att dte verkligen känns som och att jag bor här nu. Att jag är "Londonbo". Inte minst då jag under morgontimmar springer längst med en Thames i lågvattensskrud med solen skimrandes ned på den genom diset, som jag gjorde idag.

Att ära vilodagen

Nja, det gick inte särskilt bra. Sov visserligen länge, och den hemlagade lyxfrukosten (omelett, mackor, frukt, jos) blev brunch. Men sedan arbetade jag länge och väl på mitt uppdrag till Instiutet medan Linus städade delar av lägenheten och lagade finfin köttfärssås (som skulle lagas i ca 8 h!). När det var klart diskade jag och damsög/moppade vissa delar av lägenheten. Kände mig välförtjänt av te och mörk choklad till visning av Band of Brothers på TV. Näsat helg blir det HD-visning.