torsdag, november 20, 2008

Aurevoir!

Jag har pysslat lite idag och måste nu packa inför Parisresan. För att fira fyra år tillsammans (jippi!) tar vi en långhelg i den franska huvudstaden. Vi åker dit med tåg (under kanalen!) och har restaurang bokad till imorgo kväll. Denna gång ska vi bo på ett hitell i Montmartre och jag hoppas det är schysst. Ser verkligen fram emot resan även om "vad ks jag packa" bekymmrena är stora. :)

Annars mår jag bättre. Fortfarande ont i huvudet och en förylning som spökar. Ögat visade sig vara främst en elak vagel i övre ögonlocket. Inte så nöjd med det måste jag säga. Men bättre en bihålsinflamation. Är jag flitig kan jag till och med få iväg ännu en rapport till min praktikhandledare. Det vore ju inte dumt.

Tillaggt 15.50: Nu sticker jag alldeles alldeles strax. Lyckades fixa det jag skulle (packa, present, picknick och projekt) och han tom vila lite (bok, te och paracetamol). Nu ska det bli roligt! (Fast känner mig inte helt kry. Attans!)

onsdag, november 19, 2008

Aaaaj

Stannade hemma igår för jag kände mig dålig. HAde ont i halsen och runt ögat (som i en begynnande bihållsinflamation). Det har inte lättat idag. Ögat är t o m värre och jag undrar om dte verkligen är bihålorna som spökar... Blir dte inte bättre får jag kanske ta en sväng om sjukan. Annars fick jag ihop två sidor till mitt institutprojekt, tvättade två omgångar och vilade lite (håller på att läsa om Ken Follets Pillars of the Earth innan jag ska läsa "följetången" World Without an End (ja, det låter som en Bondfilm men är en histprisk roman)).

Idag ska jag fortsätta med projektet och lite annat. Imorgon kväll bär det av till Paris med tåg (sämre platser finns det att fira 4-årsdag på) så jag ska förbereda lite inför resan också.

Roligast igår (och tårframkallande) var nyheten att Lovisa blivit föreslagen som doktorand i antikens kultur- och samhällsliv i Lund! Så underbart roligt. Grattis till Lovisa!

tisdag, november 18, 2008

Institutet

Igår var min först mer officiella dag som praktikant. Jag träffade the office manager och fixade med prktiska ting, jag arbetade på plats och fick bibliotekskort. På eftermiddagen hjälpte jag till med 50-årsfirandet på denårliga Grotius Föreläsningen. Jag kan inte påstå att jag blev imponerad av de orgnisatoriska färdigheterna av de som ordnade evenemanget, men dte var rätt häftigt att vara med ändå. Vi var på plats i två av salarna (The Great Hall och The Old Hall) i Lincoln's Inn, mkt tjusigt, mkt Harry Potter, jag stog några meter från Justitieministern Jack Straw och hjälpte två EG-domstols domare att hitta sina sittplatser till banketten. Lite coolt. Dessutom fick jag vara med på en föreläsing som idag snappat åt sig huvudrubriken på The Guardian's nätupplaga. Lord Bingham av Cornhill, en nu pensionerad House of Lords domare, höll ett tal om The Rule of Law och exemplifierade med Irakkriget och hur orätt USA och Storbritanien betett sig. Inte helt okontroversiellt.

måndag, november 17, 2008

Helgsynopsis

Kanske inte världens mest spännande helg, men trevlig. Vi hade lite ärenden vi ville utföra i lördags och begav oss in till stan. Tyvärr hade v nte, vilket vi annars brukar, kollat upp kollektivtrafiken. BIG mistake. Många linjer låg nere, iaf till vissa delar av stan, bl a DLR:en. Rätt meckligt blev det till slut, men vi lyckades ta oss dit vi skulle efter en del om och men. Vi var bl a inne på Wholefoods på Kensington High Street (för att köpa scamorza!) och jag blev kär. DEN matvarubutiken skulle jag vilja ha nära mig (jag skull iofs inte klaga om jag bodde nära den heller...). Fin, fin mat. Trevliga lokaler. Gryn i lösvikt! Jag dregglade. Dessutom har de ett särskilt ostrum som ändå inte rymmer all ost de har! Jaja. På Kingsington High STreet hittade vi även resten av det prioriterade inköpsobjekten: sladd till en hallampa och en Guitar Hero. Vi har länge sagt att vi skulle köpa ett nytt wii-spel när jag var klar med uppsatsen och det gjorde vi nu. Kvällen tillbringades alltså med att leka med en plastgitarr och äta La Figa-pizza.

På söndagen var rätt hurtiga till att börja med; vi gick nämligen på gymet. Efter en ordentlig träningsomgång och lätt lunch så gick vi på bio och såg Quantum of Solace. Bra, spännande, men jag, som faktsikt vanligen hänger med även i mer komplicerade och mer krystade handlingar, kände mig vilsen då och då... Guitar Hero lektes det med sedan och vi fick upp en taklampa i hallen. Oj vad den lyser starkt! Nu måste vi verkligen fixa i hallen...

Idag är det instutet som gäller.