fredag, februari 29, 2008

Nu flyttar jag!

Nu har här packats sedan strax efter kl 8 och nu är lägenheten i princip tömd. Allt som återstår ät att städa det som är kvar och lämna lägenheten. Spännande och läskigt!
En sista bild på mitt hem under fyra år! Bye-bye Vildanden!

onsdag, februari 27, 2008

Och världens bästa Anna med

Stort tack till otänksammaste Annan i hela världen! Älskar den.

måndag, februari 25, 2008

En Lovisa

Gick in på min StatCounter och kollade lite. Skrattade högt åt min "key word analysis". Tydligen har 25 personer, 24.51%, hittat till min blogg på sökordet föräten. Ja, dte känns som jag i ett nötskal.

Redan slut i huvudet

Vaknade med huvudvärk och efter otäcka mardrömmar. Huvudvärken har hållit i sig hela dagen tyvärr och jag vet inte vad den beror på. Kanske färgen från väggarna? Hur som. Jag fixade med lite på morgonen innan det var dags att ge sig av till stan. Och hann t o m med ett besök av min bovärd som har varit en klippa hela tiden. Så hjälpsam och lätt att kommunicera med så jag kunde inte önska mer. Fick svar på några frågor och han ska kapa ned Linus armhävningsstång som suttit fast i min dörrkarm i snart tre år. Fick även mycket gott omdömme på målningen och en pyts med lackfärg för luckorna och andra snickerier där saker kan blivit fel (sugpropparna trenne på mi ena kökslucka stal en massa färg...).

I stan träffade jag Karin på Lundagård och drack varm choklad med grädde, lekte med fiiina markers och snackade om en massa olika. Bl a fick jag reda på att Karins storebror och jag är födda på samma sjukhus. I Buenos Aires! Det är en liten värld detta. Efter denna trevliga stund tillbringade jag ett slag på AF med mina underbara damer på tredje våningen. Vi lunchade och snackade massor. Och dessa snälla kvinnor hade t o m köpt en liten avfädspresent till mig. Kommer att sakna dem så!

Därefter tog jag en tur via Gallerix och Sofia. Där fick jag hemmanyckeln så jag kunde ta ut Björne på promenad, vilket jag gjorde i runt en timme. Det var skönt att komma ut och denna fina vårdag var det extra bra! Det blev en tur via fågeldammarna, så nu har jag kunnat säga hejdå till dem med. Eftermiddagen var allmänt stressig då jag skulle få ordning på flytten, vara hemma för avhämtning av matbordet, tvätta och handla mat. Men det fixade sig allt (någorlunda) så nu ska jag ta dte lite lungt eftersom jag har gallsmak i munnen sedan några timmar tillbaka.

Det ser ut som om det fixar sig med flytten. Knappt. Mina saker hämtas torsdag kväll eller tidigt ferdag mrgon. Sedan får jag städa som en galning till besiktningen kl 15. Ska fixa massor innan dess som går att göra i förväg (t ex putsa fönster) så att jag slipper s mkt som möjligt då. Efter besiktningen en snabb sväng till Sparta (HATAR kundcenter) för att lämna nyckel och göra den tillgänglig för nästa hyresgäst. Sedan ska jag klippa mig 17.45!!! Ojoj. Det blir intensivt, men borde gå. Nu har även snällaste Sigrid erbjudit sig att vänta in flytten hemma hos oss den 4 mars så då ordnar sig även det! Pepparpeppar. Det är mycket nu. Det är bara att konstatera.

söndag, februari 24, 2008

Min pizzabagare

Efter slitet i lägenheten handlade vi pizzor på Aptiten. Jag blev lite rör efter samtalet med en av pizzabagarna.

- Målar du? (färg på händerna)
- Ja, jag ska flytta.
- Nej, det får du inte! Vart?
- Till England.
- Vi kommer att sakna dig. Du får komma tillbaks.

Man skulle kunna tro att jag bara handlar pizza hela tiden. Men det gör jag inte. SÅ jag har bestämt att det beror på att jag är så jäkla snygg och trevlig. ;)

Nästan som nytt

Bästa Linda och Rikard har varit är idag och hjälpt mig enormt mycket. Vi har målat väggar, hyllor, satt upp dörrar, slängt frys... Så skönt att ha fått det gjort och kunnat umgås med mina kära vänner samtidigt. Är också glad att kunna få bekräftat att mina fondväggar gjorde mkt gott för hemmet. Det ser så tråkigt och kliniskt ut nu. Inte det minsta hemtrevligt. Nu sak jag städa undan och få upp hyllor igen och lite annat. Imorgon hoppas jag veta NÄR flytten går...

Gömda skatter

När man sorterar och städar händer det att man hittar rätt mycket som väcker minne, både goda och onda. Ibland blir man både ledsen och glad samtidigt. Igår hittade jag ett vykort från 1997 som min bästa vän på gymnasiet skickade mig från London. Jag begränsar vår vänskap till gymnasiet eftersom hon gick bort våren 1999. Hon bodde då i London, gick på universitetet och hade fullt upp på ett bra sätt. Så fick hon hjärnhinneinflammation och dog av blodförgiftning inom 24 timmar efter att hon börjat känna sig krasslig. Det hela var oerhört tragiskt på många plan och en stor sorg för mig personligen. Jag har svårt att minnas någon annan gång då jag känt mig så innerligt förtvivlad. Jag är glad för den tiden vi hade med varandra, men förbannar ödet att det inte blev längre. Skälet till att jag skriver är dock vykortet vars formuleringar, om än triviala, så fångade min vän. Sedan fick de mig också att känna att det är extra mycket rätt att jag ska till London nu.
Hello Kristy! I'm finally here + I'm having lots of fun, The atmosphere here is just so lively, I'm considering staying for good. MayB we can move here 4 collage. I just wish the air were a little bit cleaner. Then I could spend the rest of my life here. Storling through the CT. Since U've been here B-4 U've probably already discovered that. That this is just the place 4 dreamers. Lots of benches, cafés + parks to sit and daydream in. But also lots of life + action. Hope 2 C U soon. Till then. XX♥♥+hughug.