lördag, juli 03, 2010

SLappefredag

Popcorn & cola framför en långfilm i sällskap med sin älskade och en sparkande framtida familjemedlem. Det är schysst det.

Chris & Rachael

I torsdags var vi hos Chris & Rachael på middag. Länge sedan sist så dte var extra roligt att ses. Väldigt trevligt och god mat. Fin lägenhet har de också med högt i tak!

Fast lite kul

var ändå att:

Få en skottsk 5-pundssedel som växel. Det visar sig (efter lite efterforskning) att sedlar trycks av ett antal banker i skottland och fungerar som promisory notes (inte som hårdvaluta nödvändigtvis). Man kan betala med dem här, men det kan bli svårt att göra sig av med sedeln beroende på affär... Banker tar dock emot dem. Upptäckte dock att dne jag har blir mindre och mindre vanlig och min samlarinstinkt sätter då igång.

Five pounderrrr

Jag ska åka på konferens! Näst sitsa helgen i juli far jag fre-sön till Wroxton i Oxfordshire för att lyssna på utläggningar om parlamentariska frågor i en collegebyggnad från 1700talet! SKa bli skoj tycker jag!

Jag har fått min första lön post examen för kvalificerat arbete! Jag har betalat skatt (som jag visserligen skall få tillbaks eftersom jag inte kommer att tjäna mer än det som är skattefritt, men jämkning fungerar sådär här...)! Det känns stort.

Vi har fått en bilbarnsstol av en kollega till Linus. Som passar vår barnvagn. Så slipper vi fundera på om vi ska köpa en.

onsdag, juni 30, 2010

Denna veckan

Inte en särskilt spännande vecka hittills. Accesskurs igen igår och idag. Leaving drinks för praktikanter igår kväll. Allmän trötthet och överhettning.

Helgen

Var mest trött på fredag kväll. På lördagen var vi lite duktiga och fixade med saker efter en sen frukost & en trevlig lunch på Vesuvio. Vi var bl a och återvann specialting i Northumberland Wharf, handlade lite och käkade glass. Under kvällen satte Linus upp en ny torkställning och bakeade bröd. Jag lagade mumsiga hamburgare med avokado i, bl a.

Söndagen passade vi på att ta en tur in till stan & besöka Zoe och Adrian efter ännu en mumsfrukost på balkongen. Min shopping var ännu en gång ofruktbar, medan vi hittade rätt bra skjortor åt L. Med lite snacks for vi norrut för att se på fotbolsmatchen (ENgland-Tyskland) med A&Z. Mer spännande match än de tidgare, men med tråkigt resultat. Iaf för ENgland... Jättegod liten lunch blev vi dock överaskade med av värdparet. Innan vi for hem igen tog vi en tur up på Hamstead Heath. Vackert. Men hu vad trätt man blir i värmen. För vi har haft upp mot 30 grader o sol hela helgen... Vi fick helt enkelt varva ned med hjälp av 30 Rock när vi kom hem rätt sent.

Access & Parlamentet

På torsdagen hade jag först en Accesskurs att gå på. Rätt lärorikt, fats var nog lite jobbig då jag ställde frågor läraren inte omedelbums kunde svara på och hittade ett fel i manualen... Fick irriterande nog näsblod på vägen från kursen, men är van så hanterade det. Mötte upp med Meghan för att ta oss ned till Millbank och vårt möte med utskottspersonalen som utför forskningsuppgifter åt oss. Helt ok möte följdes av fika och shoppingtur (utan resultat). Hade en lugn kväll då Linus var ute på drinks.