fredag, december 08, 2006

Det märks att jag hårdpluggar

annars hade jag aldrig hittat följande juvel. (Man måste vila sig lite då och då.) Som barn hade jag Mary Poppins videon och jag tykcer fortfarande det är en underbar film. Trots detta kan jag lungt uppskatta humorn i följande videoklipp: Scary Mary . Mycket nöje!

When you're weary...

... feeling down. Ja då får man passa på att ha lite kul och kanske skratta åt sig själv. Kanske andra också kan få nöjet att göra det - eller iaf småle. Besök grna min lilla julhälsning. Hav dock lite tålamod - den kan ta några sekunder att komma igång.

Hoppsan Kerstin

Ja, så har man slarvat bort 1,5 dagar av arbeta (mer eller mindre). Fick för några timmar reda på att jag (tillsammans med en del andra) missförstått frågan. Tydligen skulle man läsa mellan raderna (se lärarens tankar) att man skulle UTGÅ från att en viss situation var aktuell, inte alls undersöka om den var det, och sedan utifrån det diskutera en viss sorts konsekvens. Jaha. Då var det bara att kasta tidigare arbete i sjön (inte riktigt allt, men det mesta av det som tagit tid) och sätta igång på nytt. FUCK. Känner mig inte supernöjd direkt. Har köpt cola och godis och ser fram emot en ansträngande helg.

onsdag, december 06, 2006

PM

Igår fick jag reda på vilken uppgift jag skall lösa till på måndag. Den verkar ok och jag har börjat lösa och leta, men känner mig inte så inspirerad. Mest är jag inte så sugen på att hugga i och arbeta. Vill lalla och slappa. Men, det som är bra är att när jag lämnat in PM:et så kan jag åka till London och vara där i nästan en vecka. Hipp hipp hurra! Visserligen behöver jag plugga och fixa med ansökningar. Men jag får göra det med LInus som sällskap. :)

Dåliga nyheter dock. Mina perfekta planer verkar ha gått i stöpet. Det ser ut som om jag med stor sannolikhet får senarelägga min flytt till nästa jul - alltså ett halvår till. Jag ska göra så gott jag kan för att lösa det på ett vettigt sätt - men jag har inga större förhoppningar, och vågar inte ha det heller. Är besviken och ledsen, men vi ska klara av detta också.

söndag, december 03, 2006

Helt plötsligt var det december

Så underligt, tiden känns som den går sin vanliga takt och så vaknar man upp och det har hunnit bli december. Dessutom inser man att dte är en hel del som skall fixas innan julen och då känns tiden verkligen knapp. Projektarbete, ansökningar för praktik, prata med studievägledare, fixa julklappar... Shit alltså. Det ordnar sig väl...

Det var en mycket trevlig första advent, förutom att Linus inte var här. Tol
stoys kom på advents fika (jansons, köttbullar, prinskorvar, glögg, lussebullar...) och vi hade trevligt och julklappsbyte också. Efter ett slag hos mig (vi fick plats alla 7 plus en hund) tog vi oss in till stan och såg när ljusträdet i Lundagård tändes och tog en titt in i julmarknaden på Athen (IKDC elever). Lite senare var jag på kombinerat födelsedags/adventsfirande hos Lovisa och åt mig mätt på hemlagad italiensk chokladnougat. Ojojoj. Mumsich. Är dock trött fortfarande - har avrit trött hela veckan. Men nu har jag inte tid att sova bort dagarna. Skärpning.

Glad första advent!