fredag, oktober 05, 2007

När man är för sjuk för att läsa

så kan man vara kreativ. Blev sugen på att testa att göra ett självporträtt på inkscape som jag eventuellt kunde använda på bl a Facebook. Pula, pula. Och, ja det blev ju aktiskt helt ok. Det är iaf en bild av hur jag ser ut i min hjärna. Sofia bad mig göra en till henne och jag fick lust till det. Har svårt att utvärdera den - kanske kommer hon hata min tolkning av henne (porträtt är läskiga) men jag får skylla på dåligt minne i så fall. :)
Självporträtt
Sofia

Doktorn säger:

Kom iväg till läkaren nu äntligen för att diskutera lederna. Det visade sig att mina blodprover hade varit helt ok sist (missförstånd) så att nästa steg skulle vara röntgen för att kolla skelettet. Steget efter det (om vi inte får några svar - remiss på gång) är att testa anti-inflamatoriska värktabletter (då det kan vara en inflamation i bindvävnaden). Problemet är att jag inte får äta några sådana pga min eventuella von Willebrandts. Tur då att denna också skall testas - jag blir antingen remitterad till Malmö eller kallad igen till vårdcentralen. Nu skall jag få ordning på allt det här. Under tiden lever jag i min fullständiga förkylningströtthet.

torsdag, oktober 04, 2007

Dagens hjälte, typ

En sak glömde jag säga angående morgonens projektpresenation som generellt sett inte kändes hundra. Jag var duktig, på ett praktiskt sätt.

Datorerna på Jurdicum har varit minst sagt otillförlitiga på sistone, liksom skrivarna, så jag var inte förvånad när jag inget kunde skriva ut imorse, men ändå lite besvärad av att studentinloggningen inte tycktes fungera. Eftersom den behövs för powerpointpresentationer i klassrummet (jag är fortfarande inte övertygad om PPP:ns förträfflighet) kändes det lite besvärligt. Jag förvarnade läraren som trodde allt var ok så han kunde logga in. Men icke! Folk började förlika sig med att en stor del av arbetet skulle förbi oanvänt när jag viskade till läraren att man kanske kunde använda hans inloggning, om man hade PPP:n på mejlen? Javisst! Sedan visade sig att projektorbilden var konstigt bekuren så vi inte kunde se första gruppens hela presentation. Under pausen hoppade jag upp på bordet under och pillade för att kolla om det kunde hjälpa. Nej, det var ngt annat på tok. Jag gick då fram och kollade knapparna på den väggfasta fjärrkontrollen och beslöt mig för att testa det gamla hederliga: stäng av, sätt på. Och tror ni inte det fungerade! (Visserligen fick jag i min omtöckning klättra upp igen för att pilla tillbaks projektorn, men det gjorde mig bara coolare.) Simsallabim så var allt i sin ordning och föredragen kunde fortgå som de borde. Och av någon töntig anledning får detta, och det faktum att ingen annan tog initiativ att lösa problemen elelr iaf kom på ngn lösning, mig att vara oerhört nöjd med mig själv. Jag tycker helt enkelt att jag är bra. LAgom mycket självgodhet?

Darth Wollter


Darth Wollter
Det är jag det. Känns i alla fall så när jag sitter på min tysta (typ) kammare och hör mig själv... andas (kan vara att ta i - borde man inte få i sig mer luft när man gör det?) eller väsa. Det enda bra med den här förkylningen är att alla mina andra bekymmer tycks ha försvunnit i och med att snuvan bröt sig lös. Nu kolamazarin och lite skönlitteratur.

Finito!

Så var sista delen av grupparbetena avklarad. Jippi! Föredraget gick... så där. Iaf i början. Tror det blev bättre efter hand. Vi fick iaf igång lite av ett samtal. Men grundmaterialet var inte lysande så... Nu är det iaf slut med sånt. Nu får jag vara ensamvarg och bossy bäst jag vill.

Köpte spontant kanelbullar på ett Konditori på Trollebergsvägen och cyklade till S0fia. Vi åt bulle, snackade och umgicks lite grand. Ibland faller jag med nöje i konsumptionsfällor; Kanelbullens dag my ass - men varje ursäkt att käka sötsaker är en bra ursäkt.

Kanske vore bra med lunch nu. Hur som är det franskan som gäller resten av dagen. Rättshistorian får vänta tills imorgon.

onsdag, oktober 03, 2007

Ljuste i slutet av tunneln

Frukostmöte med mina söta vänner följdes av att jag satt på juridicum och pluggade och skrev min del av grupparbetet (hör och häpna! jag sitter i princip ALDRIG där, och denna gången fick jag t o m en plats uppe i lässalen där man kan ha sin dator!). Det gick överaskande nog rätt smidigt och nu, efter att jag läst igenom det hela och rättat lite småfel så tro jag faktiskt det blev rätt bra. Dte stora problemet, som tidigare med dess projekt, är att PM:ets sammanhållning inte är något vidare - oavsett avrje enskild del. Men nu är det avklarat. Bara presentationen imrogon bitti och sedan inga fler grupparbeten. Jippi! Inget persoligt - men fan vad jag tycker bäst om att arbeta själv. Fick dessutom idag reda på att de flesta i gruppen knappt haft några grupparbeten alls under utbildningen... Lyllos! Hoppas bara morgondagen går ok.

Mår fortfarande kasst, men tillbringade ändå några timmar hos Sofia nu ikväll. Alltid lika trevligt och bra. Lite TV, mycket snack och en kopp te. Det är något jag starkt kommer att sakna när jag flyttat, liksom våra frukostmöten; att bara så lätt och avslappnat kunna umgås med sina närmsta vänner. Menmen. Nu ska här sovas (alvedonen är tagen så jag bör inte behöva lida för mycket).

tisdag, oktober 02, 2007

Jag är rätt kass

Så har min almänna, odiagnoserbara värk börjat avta då jag blir sjuk på annat sätt. Slem, huvudvärk och trötthet. Suck. Fattar inte varför min hälsa tycks bojkotta mig just nu.

Helge var trevlig. Linus har ju varit här i fyra dagar! Dte blev lugn och mys - mycket "Vita Huset" . Vi kom även iväg på tapasrestaurang med Linda och Jonas. Mycket trevligt, fast servitrisen var mindre bra. Håller nu på med det sista av grupparbetena. Tradigt men det ska väl gå. På torsdag är jag fri. Måste även bestmma uppsatsämne tills dess. Känner mig inte riktigt på topp.

Är lite stressad över allt som måste fixas denne termin. Inför flytten och exjobbet. Och nu ligger jag efter med franskan. Och träning ahr det ite blivit av (ohälsan igen). Ska dock bli skönt att åka två veckor till London snart. Och få besök av Sven och Ida.