lördag, augusti 26, 2006

Äventyr på hemmaplan

Idag åkte jag och Rikard på cykelutflykt. Vi åkte ut mot Södra Sandby via Kungsmarken, Sularpskärret och Fågelsångsdalen (alla naturresrevat), en sväng via Billebjer (likaså naturreservat) och sedan hem illa kvickt i regn och åska. Vi hade mycket trevligt och det var underbart att vara ute i naturen denna sensommardag. Kungsmarken var en besvikelse då strövarstråket man kunde följa knappt gick att hitta eftersom det var så oanvänt. Mest golfare (blandad natur och golfbana nämligen) fanns där. Vi smidde planer om att återvända och trampa upp stigen bara utav princip.

Sularpskärret åkte vi bara förbi denna gång eftersom vi hade tänkt att gå längst med Fågelsångsdalen. Tyvärr var bådas våra lokalsinnen på semester idag och vi gick lite tokigt. Det började bra och vi hade en härlig tur längst med bäcken och tittade på geologiska profiler. Sedan gick vi fel - hade fått för oss att man kunde gå runt området. Det kunde man fast inte på stigar. Vi gick i betesmarker bland högt gräs och brännässlor en lång bit. Jag var inte riktigt klädd för dylikt äventyr och mina vita tygskor fick ta lite stryk och mina bara vader är något rosa av nässelbrännmärken. Men tillslut lyckades vi hitta en spång tillbaks till stigen och civilisationen (upptrampad lerstig alltså). På rn liten träbro precisi innan vårt vildmarksäventyr åt vi plommon vi köpt på Mårtenstorget. Små och söta var de och jag riktigt njöt.

Vi hade med oss lite matsäck som vi beslutade att äta vi lilla sjön i Billebjer en cykelstund därifrån. Där var ljuvligt rofyllt och vi åt goda mackor och drack varm dryck i gräset. Sedan hörde vi åskan. Vi pallade inte stressa upp oss så vi inväntde regnet innan vi begav oss därifrån. SOm tur var hade jag med mig mitt regnställ och keps så hemresan i störtregnet var helt ok, förutom att jag märkte av att det var länge sedan jag cycklat för hu vad ont jag hade i baken. Rikard hade en fin blå poncho som inte riktigt var gjord för cyckling så han såg ut som ett stort blått spöke där han cycklade fram. Allt som allt en mycket lyckad dag trots (eller delvis pga) små missöden. Svensk natur är verkligen underbar.

torsdag, augusti 24, 2006

Äntligen hemma

Så sitter jag hemma vid mitt skrivbord, dricker te och ICQ:ar. Som förr i tiden. Känns lite konstigt efter så lång frånvaro, men samtidigt skönt. Jag har alla mina saker runt omkring mig och på måndag börjar terminen. Jag kommer att ha något riktigt för mig. Kommer att sakna London och VÅRT hem naturligtvis (och Linus), men nu startar jag också vad som är mitt sista år i Lund (om inte juridikum har någon käpp att sätta i mitt hjul). Jag får göra det bästa utav det. Helgen kommer att gå åt till att fixa inför terminsstart och jag har för tillfället sällskap av Annas syster Sara i mitt hem. Riktigt trevligt.

måndag, augusti 21, 2006

Familjehelg

Haft fullt upp och mycket trevligt de senaste dagrana. I fredags fick jag besöka Gröna Lund tillsammans med min syster Maria, hennes pojkar samt Linus och hans lillebror Alfred. SOlen lyste, det var varmt och tills någon timme innan vi skulle gå var det lagom med folk där. Vi hade oerhört trevligt och åkte både fartfyllda katapulten (65m på 5 sec rakt upp och den en del studs) och lugna, komplentativa priserhjulet. Det åts och spelades. Alfred och Olle kom väldigt bra överens och det var ett behagligt sätt att introducera Linus för familjen Maria. Efteråt var vi helt slut av all aktivitet. Linus och jag åt middag (oxfilé coeur provancale) hos föräldrarna och tittade lite på de familjefilmer som överförts från smalfilm till DVD. Mycket av mig som liten simmandes. Gud så söt man får vara. :)

I lördags fick jag se Marias och Jörgens nya hus i Knivsta dit de flyttade i sommras. Linus var med och vi hade ett heldygn tillsammans där. Huste är mycket fint och ligger härligt till med stora luftiga fönster mot grönskan. Efter fika på marzipankaka gick vi runt i området (idylliskt och varierat - sedan i sommargrönskan ännu finare). De bor mycket nära en sjö med både bryggor och badstrand så jag fick mig ett sommardopp i Sverige tillslut. Till middag fick vi kräftor och ostpajer (chèvre och mozarella mmmmm). Vi avslutade med att spela TP. Mitt lag vann inte :(.

Igår var det dags att fira Ida som fyllt 13-år och det gjordes med stor familjefest på Källarbacken. God mat och trevligt sällskap. Stannade kvar efter festen och fick umgås med bröderna och Sara. Sara är så söt.