måndag, maj 31, 2010

Kartor

Jag har alltid älskat kartor. På lågstadiet stat jag med kartboken och kopierade (på fri hand) diverse kartbilder På gymnasiet skrev jag mitt specialarbete om kartografi. Kartan är min bäste vän var gång jag kmmer t en ny stad. Så när dte gick en dokumentärserie på TV om kartor var det inte så mkt tvekan - den skulle ses. Och när dte dessutom visade sig att det fanns en tillhrande utställning på British Library? Igår var vi därför och såg 'Magnificent Maps'. Intressant och gratis. Glad att jag sett dokumentärerna då det gav rejält med medvärde. Ingen skada skedd av att det var gratis heller.

Då stående är lite jobbigt efter ett slag och hungern smög sig på fick vi bege oss vidare genom Bloomsbury och Fitzrovia. Dels letade vi ram, dels skulle vi lämna in glödlamport till återvinning, dels behövde vi lunch. Lunch blev dte på Benito's Hat en liten mexikans restaurang med god burritos. Enda nackdelen var att de hade tomat i guacamolen så jag blev utan. :( Vi gick så vidare mot Bond Street via bla John Lewis för att kolla mer ram och titta lite på barngrejer.

Hemmahängdes tvätt, spelades Civilisation, åts mkt god risotto som L lagade, och spelades mer civilisation. Till alldeles för sent. Tur dte är bankholiday idag.

söndag, maj 30, 2010

Träna lite

HAr ett slag nu känt behov att komma igång med lite träning. Dels för att jag vet det är bra, dels för att kroppen protesterar och det kan hjälpas av lite träning. Köpte därför några veckor sedan en bok om pilates för gravida (man vill liksom inte skada sig) och en DVD för billig penning. Då jag inte hunnit kolla boken ordentligt, men tycte dte var läge att sätta igång så körde jag ca 25min av DVD och är nu ngt matt. Märker att kroppen legat i dvala ett slag. Svårt med annat under de första månadernas enorma illamående, men nu får det bli bättring. Tror dock att boken är bättre så ska ta mig ann den nu. DVD:n var lite för amerikansk för min smak. SÅ ska jag även försöka gå och simma ngn gång i veckan. SNäll träning för en lite omtålig kropp, Krabaten där inne blev nog lite... shockad? av vad jag just gjort, men dte är inte skadligt utan bara bra. Nä, nu får dte vara dags fr dusch och sedan ska jag locka maken till frukost ahde jag tänkt.