torsdag, juni 29, 2006

Andra veckan: 18 juni - 25 juni

I år hoppade jag midsommarfirandet. Det var liksom svårt att leva upp till de idylliska midsommrarna i Hofterup med mat, massor av vänner, midsommarstång med lekar, kasedans och bastu. Att fira midsommar med svenskkolonin i Hyde Park på lördagen kändes inte heller som ett alternativ. Men jag har haft det bra ändå.

Sist jag hörde av mig hade jag ett jobb pågång på JP Morgan. Tyvärr visade sig att byråkratin skulle ta såpass lång tid (säkerhetskontroller och sådant som krävs för stora finansbanker är inte att leka med, vare sig man är inhemsk eller utländsk, det kan ta nästan en månad att cleara) och då var det inte värt för dem att ta in mig eftersom jag bara kunnat arbeta en alldeles för kort tid. Förstårligt om än frustrerande. Däremot var de såpass intresserade att jag fick lova att hålla dem uppdaterad inför nästa sommar. Och det är väl inte dumt? Jobbsökandet fortsätter även om jag inte varit jätteaktiv. Har inte hört något från de jobb jag redan sökt, men kollar aktivt på vissa hemsidor och nästa vecka skall jag anmäla mig på ännu en vikariepool samt besöka lokala arbetsförmedlingen. Håll tummarna. Som tur är har jag fått ett litet bildbehandlingsuppdrag av Pål och AF-Borgen som t o m är betalt så jag har något vettigt att göra.

Veckan som gick var rätt lugn annars. Vi såg naturligtvis Sverige-Englandmatchen. Detta gjordes på en pub och jag var rätt ensam att heja på sverige. Vi skrek alla samtidigt men skriken betydde motsatta saker. Trevligt nog förlorade vi inte och man kan fortsätta att reta engelsmännen med att de inte vunnit över oss på 38 år. Inte för att det är en jättestor tröst efter gårdagens åttondelsfinal. Pina och plåga. Men fullt naturligt. Nu är inte lika mycket hjärta investerat i turneringen i alla fall. Idag ska jag titta på england-ecuador med Anna och Jamie som är i London över helgen. Trevligt!

I Fredags var vi på en musikfestival i Hyde Park. Den håller egentligen på i fem dagar, men vi valde en dag. Massor av scener och stånd och massor av folk. Jag har aldrig tidigare sett så mycket festivalbesökare i stillettklackar och klänningar av mer elegant stuk. Men så var det inte lika grungit som t ex Hultfred. Jag satt en del vid akustiska scenen i en däckstol. Det spelades från en gammal paviljong och var rätt mysigt. Det mesta andra var rätt tråkigt, men vi var på en gig som var rätt kul DJ Shadow. Det var en DJ och några artister som bjöd på en oerhört energisk show. Alla inne i tältet dansade och stämningen var häftig. På vägen därifrån, vid marble arch, skulle vi korsa gatan när en svärm med rullskridskoåkare kom ned för gatan. De var jättemånga och verkade inte veta hur man bromsar. Lite surrealistisk.

Igår tog vi det rätt lugnt. Åt mat, jag läste ute på balkongen, Linus gjorde ett anagramprogramm, vi blandade pimms med jordgubbar, apelsin och mynta, drack denna, och tittade på fotboll naturligtvis. Idag skall vi in och handla lite kläder åt Linus innan vi träffar Anna och Jamie. Och på tisdag ska jag på Wimbeldon! Sian, Linus väns, James, flickvän, har vunnit centrecourt biljetter och jag får följa med! hihi. .Skall bli roligt.

Första veckan: 8 juni - 18 juni

sedan jag kom till london för dryga veckan sedan har jag tagit det ganska lugnt. jag har passat på att njuta av solen lite, jag har gjort hushållsysslor, jag har läst lite och tittat på mashavsnitt. naturligtvis har jag även tagit tag i jobbsituationen. jag har bland annat sökt jobb på en bokaffär samt en klädesbutik.

sedan har jag haft lite tur också. ett kompis till linus som också jobbar på jp morgan hörde att det behövdes folk (vikarier) till "legal confirmations"-avdelningen. mitt cv skickades till någon på kontoret och i torsdags var jag på intervju. det gick bra och han som jag intervjuade för var mycket positiv och sa att ha gärna ville att jag skulle jobba där. problemet är dock byråkratin. för att jobba på en bank här (eller andra ställen också antar jag) skall massor av formulär fyllas i, kontroller av allehanda slag skall göras o s v. så kan det troligtvis bli klart så att jag kan börja förste juli så har jag ett jobb, men tar det ytterligare två veckor så är det inte värt att ta in mig för dem. håll tummarna! jag får besked på tisdag.

på kvällen samma dag var jag och åt middag på en gentleman's club på Pall Mall - the Royal Automobile Club. jag har fått kontakt med en advokat på en stor firma här i london genom tidigare af ordförande inger larsson (hennes syssling) och vi skulle träffas och prata om möjligheter till juridisk erfarenhet i london. Vi diskuterade olika strategier och möjligheter medans jag drack pimm's, åt ljummen rödbetssallad med getost, grillad kalvlever med bacon, lök och potatis samt "caramelised banana bread, tempura banana and dairy pecan icecream". mumsfillibabba. Jag har en person att kontakta ang möjligheten till någon på något kontor. det hela var lite vagt. men jag fick några smarta tips. och mat. och se en gentleman's club från insidan. där det fanns en simmbassäng som varit med i en james bond film. det ni.

att det är fotbolls vm undgår väl ingen. jag ska då säga att jag ser fram emot att se england - sverige matchen här. iaf om det blir lika eller sverige vinner. jag är inte alltid den diplomat man borde vara. men några av linus kompisar är skottar och helt på min sida!

det är mycket varmt här vilket gläder mig enormt. igår kväll var vi ute och svirade runt coent garden och vi satt ute vid midnatt (jag i shorts och topp med bara sjal) och frös inte det minsta. och jag tror att det berodde mest på vädret även om happy hourn tidigare på kvällen kan ha hjälpt - lite grand iaf. ungarna badar i vattnet utanför huset jag bor. inte riktigt lika smutsigt som themsen, men inget jag skulle rekommendera. överallt finns skyltar: "bada inte här, det är livsfarligt. 1996 dog 7 personer i dessa vatten. DANGEROUS WATERS". kanske en överdrift, men jag är övertygad.

onsdag, juni 28, 2006

London

Jag kom hit den 8 juni och kommer att vara kvar till mitten/slutet av augusti. Jag försöker få ett sommarjobb och tar det väldigt lungt vid sidan av. Tänkte att nu var tillfället att pröva på bloggvärden. Jag har tid över och saker att berätte (eller rättare sagt - folk hör av mig mer sällan och det verkar som om jag har saker att berätta). Därför kommer en del av denna blogg fungera som en dagbok.