fredag, maj 04, 2007

att packa

är ibland skitsvårt. exempelvis när man ska vara borta 3-4 månader, ska tentaplugga och VILL ha alla sina älskade kläder, särskilt sommarkläder. jag har nu nått max för denna resa. har en hög som jag ska försöka få med när jag kommer hem för att tenta, vi får se. det är en sak att begränsa sig när man ska iväg 1-2 veckor. men 1/3 år! då vill jag ju ha valmöjligheter. jaja. hoppas nu vi får ombord allt på planet. kan bli lite tajt... hur som. lämnade in tentan halv tio efter att ha fått pyssla med att manipulera word för att bli av med överstrykningarna jag gjort i openoffice. det gick inte så jag fick mer eller mindre skriva om det färgade. ugh. men det är gjort och nu ska jag snart åka till sthlm. puss!

torsdag, maj 03, 2007

färdig

typ. jag tänker inte skriva mer i alla fall. har nog långt ifrån tillräckligt med hänvisningar till kuslitterturen men är definitivt väldigt kritisk.. fåglarna vet om den är ngt bra, men idag tänker jag inte göra mer. får läsa igenom den och finputsa imorgon innan jag skriver ut. hoppas jag kan lämna in FÖRE kl 12. jaja. sen är jag fri!!! att plugga inför 20p-tentan.

ynklig

det är jag det. som om det inte räcker med att skriva hemtentan som inte lyckats inspirera mig än. jag var just hos doktorn som skulle ta en titt på mina leverfläckar (speciellt en har varit en orokälla på sistone). ingen av dem såg annat än "snäll" ut vilket iofs är bra nyheter. dock har jag en rätt stor på ett mindre praktiskt ställe som jag tänkte kunde vara bra att inte ha. läkaren höll med och på plats skulle den tas väck. utmärkt, förutom den lilla lilla detaljen att jag har en oerhörd sprutfobi. jag tycker jag allmänt är rätt vettig och no-nonsens. men sprutor får mig helt irrationell och bara tanken gjorde mig gråtmild. och så kom det, pang på rö'betan utan någon att hålla i handen, lokalbedövning och sedan ett snitt. jag låg och hyperventilerade och ville spy i min ensamhet. och egentligen är det ett väldigt enkelt ingrepp men för mig blev det stort. nu känner jag inte av vissa kroppsdelar och känner mig fortfarande helt emotionellt slut. ynklig och patetisk i ordens alla bemärkelser.

onsdag, maj 02, 2007

Demokrati och genetisk integritet

Ja, så heter artikeln jag skall referera och analysera tills på fredag. 2000 ord (max o inkl fotnoter) ska det bli. Har nu läst den för andra gången och bör väl ta tag i mer konkret analys strx. Kanske börja med allmänna invändningar tankar jag fått, som jag sedan kan klämma in... Vad fan vet jag. Vill sova hellre.

Siste April-helgen har varit trevlig, mest fr att Linus varit här. I lördags var vi inne i stan en sväng och åt bl a på Glorias. Tijuana Teezer är en god hamburgare och min var nästran rå. Hehe. Kände mig förkyld (igen) senare poå kvällen och var allmänt ynklig. Linus syster Emelie kom till Lund på söndagen och vi visade upp stan (var t o m inne i domkyrkan), åt glass i Botan (från Italienska glassbarne på östra mårtensgatan) och sedan lunch åp Ebbas. Det var trevligt fast vädret irriterande nog skiftade helatiden och jag blev av med min majblomma. Siste April var detta år på en måndag och jag var först på Magnolian och senare på AF:s festligheter (inkl spex vilket var sådär. - förutom Johan som var skitbra) och avslut på Grand och Wermlands bal. Fick lite fnatt dagen innan och ansåg mig inte ha några passande kläder. Tänkte att det väl borde gå att hitta någon billig särk på HM eller liknande som paniklösning. Istället hamnade jag inne på Sister's och blev förälskad i en roströd klänning som t o m fick mig att försonas med min hårfärg. Tyvärr hade jag egentigen inte råd med den. Tur att jag ska bo hos Linus i billiga London nu framöver. Förste Maj blev det mest lättja och Pizza. Inget jag är stolt över.

Har dessutom gått och skaffat mig ännu ett beroende, och lyckats smitta ned Linus (haha). Facebook är den första nätverkssajt som jag tyckt varit intressant. Tänk så mkt folk man kan hitta från olika tider i livet. Och tänk så mycket tid man kan ägna åt det... ojoj. Nu ska jag väl ta mig i kragen. Typ.