lördag, augusti 05, 2006

Move your blooming arse

Sitter i soffan och är helt slut efter en dag på kapplöpningsbanan i Windsor. Vi åkte tåg från Waterloo tidig förmiddag tillsammans med James och Sian. Det tog cirka 45 minuter till Windsor and Eton Riverside under vilka vi åt goda mackor och läste lite. Vi skulle träffa några andra väl framme i Windsor så vi satt på en pub och drack Pimm's (naturligtvis!). Windsor är oerhört pittoreskt och fint. Themsen flyter igenom staden och är en helt annan flod än den vi har här. Den är snäll och mindre och full av svanar (har aldrig sett så många svanar i mitt liv på en och samma plats) samt kantad av bland annat tårpilar. På höjden på ena sidan står Windsor Castle och är tjusig. Längst med floden flyter eller ärhusbåtar eller andra typer av mindre båtar förtöjda. Efter ett antal karaffer Pimms's tog vi en färja till Kapplöpningsbanan. Vi satasade (helt fel) på några hästar, tittade på loppen, spatserarde omkring och åt lite. En häst snavade och bröt någon del av kroppen. Ett tält fäldes upp runt om och någon som visste något sa att de gör så när hästar skjuts. Det va trevligt fast väldigt varmt och vi såg en hel del damer i finkläder och hatt. Vi stannade inte till sista loppet för vi var för trötta. SKulle gärna återvända och se på slottet.

fredag, augusti 04, 2006

Coup de boule

Jag läste om detta i tidningen först, sedan hittade jag mp3:an på nätet och nu slutligen en video också. Så hysteriskt roligt. Jag gillar att det först var ett litet tröstprojekt som skickades vidare till vänner, kom till en radiostation och nu har rättigheterna sålts för 100.000 euro. Upphovsmakarnas hemsida kan man höra låten på inkl remixer på en annan sida finns en videon

onsdag, augusti 02, 2006

Aqua

Var just på mitt andra vattengympapass. I slutet av denna vecka kommer jag vara helt slut. Frigolitvikter som flyter borde inte vara jobbiga - men det är när de ska tvingas ner i vattnet om och om igen. Var mycket nöjd med hemmagjord mango- och passionsfruktsmoothie efter träningen.

tisdag, augusti 01, 2006

Träningsgalen

Jag har fått en veckas gratis medlemskap på Linus gym, något jag tänker utnyttja fullt ut. Jag var där igår för att skriva in mig och passade på att cyckla och simma samt slappna av i bubbelpoolerna. (Grymt schysst!) Min plan är att gå MINST en gång per dag och variera typen av moltion. Jag promenerar dessutom dit och hem vilket ger mig i alla fall en timmes promenad per dag. Förhoppningsvis får jag igång systemet och kan fortsätta att känna mig motiverad när jag är tillbaks i Lund (med nytt Friskis och Svettis några kvarter hemifrån!). Idag har jag även styrketränat och fick hjälp av en av de som jobbar där för att designa ett styrketräningspass efter mina önskemål. Hihi. Ikväll har jag tänkt vattengympa och bubbelpool i sällskap med Linus. Vi får se hur länge min plan håller. Jag hoppas hela vägen. Gratis är bra.

På vägen hem idag gick jag förbi hamnen här där seglarskolan håller till. Det var rätt underhållande då det blåste rätt mycket och tydligen på ett svåravläst sätt för jag såg tre båtar kapsejsa (både mindere och större jollar) varav den ena gjorde det två gånger i rad. Hihi. Ingen skadade sig, men jag tror inte det är lika varmt i vattnet idag som tidigare.

Fira födelsedagen

När Linus kom hem från jobbet beställde vi Indisk mat. Vi frångick vårt vanliga val frivilligt och ofrivilligt. Den ena rätten ver fel. Men det var väldigt, väldigt gott (jag slickade nästan ur behållarna maten kom in - så gott var det). Efter att vi slappnat av och hunnit smälta maten lite kom Sian och James. Vi åt födelsedagstårta (choklad med hallon) och umgicks. Trevligt.

måndag, juli 31, 2006

Eggs Benedict

Linus fyller 26 idag och jag har nyss förberett en speciell frukost åt honom - Eggs Benedict (som han utryckt önskemål om att få prova). Det var väl inte så komplicerat i sig. Engelska muffins check, skinka check, förlorade ägg ahhh inte SÅ komplicerat i sig, men är inte riktigt säker på att de blev som sig bör och sist, men inte minst holladaisesås - hemmalagad - check? Hade faktiskt hoppats på att hitta halv- eller helfabrikat men kunde inte för mitt liv hitta vare sig hollandaise- eller bearnaisesåsmix leller på tetra. Men det gick ändå även om jag var ytterst nervös för att dne skulle skära sig. Mäktig är bara förnamnet - 4 ägulor och 200g smör - men visst passade den bra till ägg och skinka och engelska muffins. Efter två benediktiska nägg var mådde vi lite, ja, övermätta nästan. Linus var iaf nöjd och glad. Även för sitt fondueset.

söndag, juli 30, 2006

Marknadens dag

Jag har länge varit nyfiken på marknaderna i området kring Brick Lane och Spittafields liksom affärer och allmän atmosfär. Idag åkte vi dit. Det fanns jätte mycket intressant, speciellt i Spittafields och på vägen till Brick Lane. Dit ska jag igen, fast med pengar och kanske shopping sällskap. Brick Lane var kanske inte så atmosfärrikt som man kunnat vänta sig, men där såg ut att finnas masor av bra restauranger. Brick Lane är huvudgatan i Bengaliområdet i East End som först var tillflykktort för Hugenotter, sedan för Judar och nu senast Bengalifolk. Jag hoppas återkomma någon kväll och äta massa gott. På vägen tillbaks till DLR:en gick vi förbi en folkmassa som verkade lite upprörd och en hel del fotografer. Tydligen har det varit en del kontroverser angående inspelningen av en film grundad på boken "Brick Lane". Kankse handlade det om den... Vem vet. Till middag åt vi mumsig colamarinerad oxfilé som var mörast möjligast.

Jo, BBC vet. Om du är intresserad kan du läsa mer här.