fredag, november 07, 2008

Förhandsavgöranden & Vattengympa

Jag var relativt produktiv igår. Började på mitt projekt för BIICL. Läste lite rättsfall, repeterade förhandsavgörande i allmänhet och började tita närmre på svenska överklaganderätten. Upptäckte att det just i dagarna skett algändringar vilka ändrar på dte jag lärde mig för mer än ett år sedan. Sånt är det juridiska livet. Ingen fara.

På kvällen var jag på gymmet oh vattengympade. Jag gillar konceptet och utförandet var helt ok. Kände mig överaskande atletisk, men ändå som jag fick en bra träning. Lite jobbigt att det bara är kvinnor som beter sig rätt tjejigt i gruppen, och att många män valde att sitta och titta på medan vi gympade. Men schysst ändå. Blir mer av det.

Idag ska jag städa och arbeta på projektet. Ikväll får vi gäster.

onsdag, november 05, 2008

Guy Fawkes

Ikväll är det fö Guy Fawkes Night vilket innebär att det låter fyrverkerier hela tiden. Dock inga (eller väldigt få) bål då igelkottar har gömt sig i dem och dött tidigare år. Jag tänker staket!

Dagens skörd

Tilbringade idag fm på Oxford Street; defentivit rätt tid att vara där. Jag var på diverse butiker och kunde verkligen titta och prova det jag hade lust till. Slutsatsen är: på topshops Tall-avdelning finns jeans i min strlk (hurra!), på Zara är storlekarna toksmå (fick knappt på mig en L-kofta...), H&M regerar (pris-, storleks- och snygghetsmässigt) fast vissa kläder är bra illaskurna (vilket inte fungerar emd djupa urrugningar), det är jobbigt att hitta passande BH-ar (och hur i helvete blev jag B-kupa???) och det finns väldgt mkt fula kläder (dessutom verkar det som om man antigen ska vilja gå på cocktailparty eller varar tonårsskejtare (alt RIKTIGT tråkig kontorsarbetare) och på M&S fnns bara rejält avtändande tantnattlinnen eller slinkiga slutty nattlinnen som ser billiga ut men inte är det). Kom iaf hem med en mörkblå skjortklänning (både vardag o arbet, både vinter o sommar), ett par lagom stora, smalbenta svarta byxor och ett svart lackskärp.(Bilder ngn annan gång.)

Åt lunch med Linus och James på Wagamamas: gott och trevligt.

Hemma hade jag fått tre mejl från institutet: mitt uppdrag, förfrågan om att hjälps till på deras årliga Grotius föreläsning (där bl Jack Straw, minister, ska vara med) och som jag anmält mig till nu samt en inbjudan till julfest på en pub (heja!) som jag ska gå på.

En rätt bra dag måste jag säga.

Att välja president

Var nervös när jag la mig igår. Även om opinionsundersökningarna pekade på en Obamaseger kunde man inte vara säker. Så mkt kan gå fel. Speciellt om man måste köa i flera timmar för att få rösta (skulle den svenska valsiffran verkligen vara så hög om man var tvungen till det?). Det hade varit så besvärigt på så många nivåer om McCain vunnit. Inte minst pga hans vice (*ryggar*). En sak jag speciellt tänkt på är alla de som röstat och som vanligtvis inte hör till dem som gör det eööer tror att deras öst har en betydelse. Hur tar man det om man misslyckas? Men nu gick det ju vägen! Det första jag gjorde i morse var att springa till datorn och kolla läget. Och vilken lättnad! Vilket tydligt ställningstagande! Allt ajg kan göra nu är att önska Barack Ombama lycka till. Han har stor förväntningar på sig och en inte alldeles lätt uppgift att ta sig an.

Att köpa byxor

Jag vet att jag inte är så smal som jag varit. ag vet att jag inte längre klassas som smal. Däremot är jag inte tjock eller överviktig. Jag har dock problem att hitta kläder... Ta t ex jeansen på GAP. De har upp till 36'' i midjemått (jag behöver inte gå så långt, men 34'' behövs iaf, då 32'' är alldeles för trångt). Problemet är längden då. Man kan längst få 36''32'' eller 34''32''. Och det fungerar inte, de blir alldeles för korta. Och jag är så less på att ha för korta ben oh ärmar (och ryggar) på mina kläder. Men jag fattar inte hur de tänkt. Måste man vara mager för att vara lång? Kan endast korta elelr meddellånga människor ha stora midjestorlekar (eller snarare höftstorlekar)? Idag ska jag in till stan för att titta på kläder. Jag ska se om jag kan hitta byxor som är stora och långa nog (TopShop har iaf en "Tall"kollektion). Kanske en blus eller t-shirt som täcker magen utan att för den delen vara enorm. En tröja av ngt slag som jag inte måste komplettera med handedsvärmare för att inte frysa i. Det vore gott. Vi får se. Känner mig lite gnällig.

tisdag, november 04, 2008

Det är gött att va ledig

Har firat inlämningen genom att spela tv-spel mitt på ljusa dagen, se på tv, träna och fixa lite i hemmet. HAr helt enkelt tagit dte lungt. Väntar fortfarande på instruktioner för praktiken (kan ingte göra tills dess) och ska börja fixa med jobbasnökningar så smått. men inte idag.

By George, I've done it!

Efter en intensiv dag igår av genomgång av uppsats och rättningar (tack pappa och james!) har jag under morgonen avslutat det sista och jag tror banne mig jag är klar. Jag har i alla fall skickat in dte jag hoppas är den slutgiltiga versionen av mitt eamensarbete till min handledare. Nu får vi bara hoppas på det bästa. Heja mig!

söndag, november 02, 2008

Pluggfrihelg

Har verkligen inte gjort ngt pluggrelaterat i helgen. I fredags gick vi på bio efter middagen och såg Coehbrödernas senaste Burn After Reading, MKT bra. Igår var vi kulrturella och gick på utsällning på Museum in Docklands. Den handlande om Jack the Ripper och the East End och var intressant, men svårtillgänglig då det var sista helgen och extremt mkt folk. Svårt att ta ill sig en utsällning när man trängs och inte kan titta i egen takt. Linus träffade en kompis från Sverige emdan jag fickade med James och hans dejt. Trevligt. Gick hem i spöregnet vilket var överrakade skönt. befriande. Vi beställde indiskt på kvällen och såg High Society. Har världens bästa pojkvän. :) Idag var vi faktiskt och tränade och det var skönt. Perfekt tid att gå efter lunch. Inte så mkt folk och tomt i simbassängen. Eftermiddagen har ägnats åt lite pyssel och inget särskilt. Fick fnatt nu på kvällen och bakade just chokladmuffins. Hoppas de smakar.