lördag, december 20, 2008

Bara så trevligt

Har haft en helt förtjusande eftermiddag och kväll i sällskap med Melina. SÅ roligt med en återfnnen vänskap och att det bara är så lätt. Vi har bara pratat och pratat om ditt och datt och jag känner mig så avslappnad och nöjd.

Efter en te, för min del, på Ritorno, promenerade vi lite och hamnade på La Havana på Sveavägen. Där drack jag en supergod rom men en ljuvlig arom. Sedan provade vi lyckan på Café Piaskowska och det var riktigt lyckat. Denna mysiga polska krog var det trevlig stämning i hela kvällen och förfriskningarna var supergoda. En man spelade en underlig mandolin ibland och msom reciterade, ömsom sjöng. Då jag utan framgång bett om portvin fick jag en spännande dryckesupplevelse. Servitrisen engagerade sig i min dryckessmak och föreslog två alternativ. JAg bestämde mig för det ena, men istället för att acceptera det rakt av kom hon ut med två små provglas åt mig (generösa). Valde mjöden trots att körsbärsvinet var jättegott (inte alls sliskigt). Sedan hörde jag henne prata om en tjeckisk rom som jag då beställde och hon entusiastiskt serverade. Den hade en doft av arrarak, men en len osöt smak. Jättegod! Jag kan säga att jag driksade och gärna återkommer. Nästa gång för middag!

Nu är jag hemma hos föräldrarna igen. Trött efter att knappt sovit inatt (somande vid tre och vaknade åtta). Snart är dte dags att sussa.

fredag, december 19, 2008

Welcome to Stockholm

Vet inte om det beror på att jag är skadad av att bo utomlands för tillfället, eller om jag alltid skulle ha reagerat så, men två "upplevelser" igår på vägen från flygplatsen fick mig att rulla rejält på ögonen.

På arlanda express går ett meddelande ut i högtalarna som välkomnar oss till Stockholm och ger lite klämcheck information. Talaren visar sig vara Börje Salming. Ärligt talat: hur töntigt är det inte att ha ett sådnt meddelande på tåget? Som tur är förstås det inte av alla besökare. Eller så jovisst. Eftersom han sedan fortsätter på engelska! Nog måste det gå att producerat ett neutralt och enkelt och otöntigt välkomnstmeddelande utan att försöka en inhockey has-been?

Sedan detta som irriterar oss varje gång vi kommer till Sthlm: meddelandena på tunnelbanan på svenska OCH engelska. "Nästa station Slussen, byte till tunnelbanan mot Mörby Centreum..." OCH " Next Station Hötorget, with metro connection to Mörby Centrum..." (Fri tolkning) på bästa ansträngda brittiska (det sättet som "metro" uttalas är en ren parodi). Visst att svenska inte är ett världspråk, men ärligt talat behövs detta verkligen (tänk alla skyltar osv som finns och det faktum att de redan annonserat iaf nästa sation på ett sätt även icke-svensktalande förstår)?

Båda meddelandena blir bara pretantiösa och töntiga och man önskar att muteknappen fanns att tillgå.

Sagan om ringen

Idag var det då dags att införskaffa ringar på ett elelr annat sätt. Vi fick skuss till Skärholmens Centrum (även kallat SKHLM tydligen) där vi gick i ett par butiker. Först tog vi lapp på Guldfynd där kön var låååång och erbjudandet annat än det jag hittat på nätet. Sedan tog vi en sväng till ARlbrekts Guld där de var rätt snälla, men litelite förvirrade. Tillbaks på Guldfynd fick vi den mest ointresserade expediten i världen. Vi förklarade att vi villa ha förlovningsringar och att vi tittat på nätet och var speciellt intresserade av två Schalinmodelller. Hon bara suckade (eftersom de liksom Albrekts inte benämner dem med de artikelnumrena, men på ALbrekts kollade de upp dem...) och stönade. Efter en kort stund förklarade Linus oss nöjda och vi gick därifrån... Vi hittade dock en tredje butik där vi blev MKT trevligt emottagna och fick all hjälp vi behlvde. Sedan skämdes jag lite för att vi beslutade oss för att inte köpa där utan på nätet... det blir helt enkelt markant billigare. Så efter ett par turer till hemma hos Linus mamma beställde vi så tillslut ringar. Om vi har tur får vi dem till på julafton!

På plats

Resan hit var oerhört smidig. Man borde alltid resa från City Airport. Lungt och fint, ingen stress, ingen trängsel. Bara 5 min för sent kom vi till ARlanda och kunde hhoppa påå expressen (för julpriset!) efter en pepparkakssandwich. Mums! Vi tog även en rejäl sovmorgon imorse. HAr hängt lite med Linus och hans familj och är nu hos mamma och pappa. Fick (enligt önskemål) stekt sill med potatis och lingonsylt. Dubbelmums! Nu har jag packat upp och är nöjd på plats.

torsdag, december 18, 2008

Destination S T H L M

Inväntar Linus som är på väg hem och att nagellacket ska torka. Strax bär det av till Stockholm. Hörs därifrån!

Träningsvärk!

Var ju på gymmet igår. Och för första ggn på länge har jag träningsvärk. Lite jobbigt, men mest tillfredställande.

Mörker

Kollade just på SMHI för SThlm. Ville ha lite koll på vad jag kan vänta mig för väder och temperaturer. Råkade kolla när solen går upp och ned och fick bara av den anledningen en släng av depression. 14.47! Solen har redan gått ned när jag skriver detta. Visserligen ska det börja gå mot ljusrae tider snart, men ändå. Detta är en aspekt av livet i Sverige (och mer ju längre upp man bor) som jag inte alls saknar, tvärt om. Jag uppskattar ljuset på sommaren, visst. Men mörkret är SÅ deprimerande. Ska försöka ta mig upp tidigt varje dag i Sverige (ha!9 så jag kan få lite ljus under dagarna. (Och, ja, jag inse att det engelska klimatet inte heller är ngt att hurra för, men dte är iaf ljust fortfarande (även om man tar bort tidsskillnaden).



PlatsDatumTid uppTid nedLängd dag
Stockholm18 dec 20088.4214.476h 4m 30s
London18 dec 20088.0215.527h 50m 10s

Packa

Igår var jag iaf relativt effektiv. Bl a var jag o tränade. Idag ska jag packa inför Sverigeresan. Tycker det är tradigt att packa. Booo.

onsdag, december 17, 2008

Spotify

Är lite trög och har missat Spotify tills nu. Måste säga att jag är rätt imponerad av möjligheten att strömma musik av mycket olika slag lagligt och smidigt. Dessutom gratis om man fått en inbjudan (jag har ett par att dela med mig) eller som jag som lyckades få ett gratiskonto ändå (vet inte hur).

tisdag, december 16, 2008

Julklapp!

Julklapp från LottaLovisas förtjusande mamma har slagit till igen. Jag har fått paket på posten och däri låg ett pararmledsvärmare. Hoppas nu bara jag lyckas behålla dem längre än ett år. Förlusten av förra julens värmare är fortfarande en stor sorg... Jag är inte slarvig, jag bara använder dem ofta och mycket!

Mighty Booosh

Igår var jag och Sian på Wembley Arena och såg MIghty Boosh Live. Det var riktigt roligt; vissa delar mer, andra mindre. Det var också ett jäkla drag och jag är mkt glad att vi gick. Är även mkt glad att jag försökt se så mkt jag kunnat av TV-serien eftersom showen blev roligare ju mer man kände igen. Lyckan var stor när sopp-crimpen sjöngs. Också kul att bara vara på en stor gig. Det var länge sedan. Hem kom jag dock först efter midnatt och somna tog ännu längre. Nu är jag trött och lite stressad inför julresan. Detta trots att alla julklappar är mer eller mindre fixade.

måndag, december 15, 2008

Opponering

Äntligen har jag fått ett någorlunda klart besked angående opponeringen. Seminarietider finns nu den 20-21 januari och jag har bokat resan till Lund. Kommer vara där i knappt 5 dagar. Nu ska jag väl bara ta mig an uppsatsen igen och titta igenom skiten så att jag kan lämna in ett slutgiltigt ex den 9 januari. Inte jättesugen, men ska bli så jäkla skönt att få detta avklarat.

söndag, december 14, 2008

Julfest III

3advent
Efteren omväg via Brick Lane tog vi oss till Sigrid och Charlie där vi hade en trevlig eftermddag och afton. Dansk julmat, snapps och portvin samt lite lekar. Nu är jag hemma, trött och nöjd.

Julfest II

Under em for vi till Greenwich för att fixa lite saker. Det gick förvånadsvärt bra (trots regn o rusk) och vi passade på att äta sen lunch på en noodlerestaurang: mums och mättande!

Efter lite vila hemma gav vi oss iväg till norra London och en julfest hemma hos Rachael. Det var mkt trevligt och jag var förvånadsvärt social (pratade mest emd nya människor) fast på ngt elakt humör var inte helt snäll mot alla dessa ya människor).Så trevligt som det var gick vi ändå vid midnatt av anledningen att vi ville ta sista tunnelbanan hem. Detta är nog det yttersta beviset för att jag lever i en storstad igen: lokaltrafiken dikterar mitt schema.Jag var dock enormt pigg när vi kom hem så jag (och sedan även Linus) tittade på ett avsnitt The Mighty Boosh. Snart är det en julfest till.