lördag, juli 05, 2008

Middag & Wii

Jag var oerhört trött under eftermiddagen och lyckades inte få så mycket gjort. Fast kom rätt långt på ansökan iaf. På kvällen firade vi Alex med att gå på The Narrow och äta en brakmiddag. Det var gott och trevligt, tycker jag. Efter en eväng förbi Stripy's (mitt förtsa) gick vi hem till oss igen och det blev en drink och Wii. Och jag lyckades för första gången vinna en tennismatch mot Linus. Jippi! Och slog mitt egna rekord i Bowling, Inchinchinch. Nu får vi se vad det blir av lördagen.

fredag, juli 04, 2008

Finbesök

Igår kväll kom Sötaste Sofia och hennes Alex hit. Sofia hade ordnat överaskningsresa i födelsedagspresent åt Alex och det är därför de är här. JAg klagar inte dte minsta! SÅ roligt att ha dem här. Och träffas. Stackarna blev nästtan 1,5h försenade, men kom fram i relativt god tid igårkväll. Idag, promenerade vi in tillsammans till Towern där jag överlämnade dem i händerna på båt- och busstur, medan jag själv promenerade hem igen. Inte riktigt läge för repris på den, än. Ska nu föröska få klart en ansökan nder eftermiddagen, för ikväll är det födelsedagsmiddag. Är bara fruktansvärt trött.

torsdag, juli 03, 2008

Tradtorsdag

Humöret blev inte mkt bättre under dagen. Därför har jag kört på sparlåga: skrivit ansökan till csn, skrivit till min handledare, börjat på en jobbansökan, städat lägenheten och lyssnat på Harry Potter på ipoden. Men SNART blir det roligt. För om några timmar får vi besök. :)

Sånn e já!

cat
more cat pictures

Två år kom och gick

och jag missade det helt. Skuyller på uppsatsen (och att det var helg). Den 28 juni hade jag iaf skrivit på bloggen i två år. Inte illa. För två år sedan hade jag just börjat plugga igen efter en extremt hektisk karnevalsvår med väl utvecklad magkatarr, jag läste 150% (termin 4-6) under det läsåret och våndades över diverse saker vi började träffas som the Seniors Staff och jag hade garanterat en trevlig morgon i veckan, fick tillbringa en hel sommar i sällskap med min älskling då vi även flyttade in på Narrow Street, jag läste sista terminen i Lund och hade närkontakt med den där väggen, jag lykades avsluta tre kurser samt flytta till London (äntligen!) och kom iväg på semester, Mexico och Rom) och jag arbetar på mitt examensarbete. Känns väl helt ok det. :)

Morr

Vaknade vid fem imorse och somnade om strax innan vi skulle upp. Är inte alls på humör. För ngt. Bah!

onsdag, juli 02, 2008

Massor av kryss

har jag kunnat rita in på min uppsatsdisposition. Jag har nämligen lyckats skriva klart första utkastet på avsittet Statutory Legislation av den deskriptiva delen. Med referenser. Så skönt. Har massor klart. Men bara tillfredställande att ha avslutat ngt. Nu har jag stressätit av hunger och har därför ont i magen efter att ha sålt en soptunna på tunnelbanan. Linus är ute med vänner och jag ska softa på soffan Tjing!

Mask på posten

and there they are
Kollade posten - och vad låg där? Jo ett kuvert märkerat: WORMS BY POST. Äntligen! Nu kan vi få fartpå vår kompost som bor på balkongen.Himla schysst. Miljövänligt OCH vi slipper springa till soprummet lika ofta och få illaluktande kassar i hallen när vi inte orkat.

Welcome!

Tittut!

Utslagen

Vår balkong

Det var mycket varmt igår. Jobbigt när jag lagade mat, men härligt när vi runt 8 bänkade oss till middag ute på balkongen. Tea TimeDet kändes så lyxigt att kunna sitta där, i kortärmat, och äta i skymningen med vy av Themsen. Lite senare fick jag även tillfälle att sitta ute på balkongen och läsa och dricka te. Hur mysigt var inte det? Lyckades läsa klart Anna Gavaldas Ensemble, c'est tout (Tillsammans är vi midre ensamma på svenska?. Visst fanns det en del jag inte förstod (lustigt nog är modren litteratur ibland svårare pga av slang och talspråk än klassiker som Dumas verk) men det var härligt att läsa på franska igen. Vill undvika översättningar när det går ju. Det var iaf en mycket bra bok. Intressanta människoskildringar och även spännande stilistiskt. Mycket sympati kände jag.

tisdag, juli 01, 2008

Ojdå

Jag skriver inte mitt arbete i word (och ja, jag vet att juridicum kräver dte, men jag ska försöka ta mig ur det...) utan i enkelt textformat utan några som helst formatinställningar. Detta för att sedan kunna öppna upp det i Latex. Dte blir så jäkla snyggt nämligen. Saken är den att jag inte SER hur många sidor jag skrivit. Jag bara skriver på. Eftersom jag hade svårt att koncentrera mig, men ändå ville göra ngt lade jag över etxten i LAtex, fixade med fotnoter o format och voilà. Jag har skrivit FEM sidor text. Jag kollade sedan hur detta motsvarade i word - samma mer eller mindre. Mitt examensarbet ska vara max 40 sidor. Den deskriptiva delen hade jag tänkt skulle ligga på 10, högst 15. Helt plötsligt känns det som jag producerat ngt. :)

Aiaiai!

Note no self: Ha gummihandskar på när du hackar chilifrukter. Det gör fasligt ont att få chilisaft under naglarna, och sedan på läppen osv.

Tycker om

Nu ska jag strax komma igång. Nu har jag klarat av mina sysslor. Men innan jag gör det vill jag visa upp två saker som jag glädjs åt. Blommor, i detta fall härligt purpurröda pioner. Hemmalagat, i detta fall harissa vars chilifrukter fortfarande känns i näsan och på fingrarna.


PionerHarissa

The Curse of the Housewife

Ibland kommer jag ihåg att jag är hemmafru på deltid. Vilket är schysst och lugnt, men lätt att glömma bort i planeringen. Som idag. Skulle satt igång med exjobbet på fm hade jag tänkt, men så blev det inte. För jag skulle planera maten för 1,5 veckor. Beställa maten (att beställa vinner jag tid och pengar på lustigt nog). Byta lakan. Röja i köket. Tvätta. Fixa mig själv... Och så var klockan plötsligt 12. C'est la vie; c'est MA vie. Är nöjd, men måste komma ihåg att räkna in det i veckan. Nu ska jag bara hänga tvätten och äta lunch SEDAN ska jag skriva om Statutory Instruments.

måndag, juni 30, 2008

Peu en peu

Det går långsamt. Jäkligt ålngsamt. MEN, det går iaf framåt. Det får helt enkelt ta den tid det tar. Är inte helt lätt att (t ex) kondensera hela lagstifningsprocessen i ett land till en begriplig och inte för tunn, men dock kortfattad, sammanfattning. Men jag ska!

Marknadshelg

Det blev en lugn, men snabb helg. Vi passade på att besöka lite marknader utan att göra dte galet för oss.

På lördagen tog vi en tur upp till Notting Hill (Portobello Road market) och kikade på vad som fanns att erbjuda där. Jag såg en hel del roliga vintagebutiker (men de vet att ta betalt!) samt ett förtjusande montage av "cigarettkort" med cricketspelare på från runt 40-50tal skulle jag gissa. De var så fina! Är mycket fretsad att åka tillbaks och köpa... Annars blev det fruktinköp (önskar vi hade en frukt- o grönsaksmarknad i närheten) och dricka. Mycket folk var där iaf. Och Notting Hill är förtjusande. Lite mkt svenskar dock. :)

På söndagen tittade vi in på diverse marknader i Shoredichområdet och österut. Den nya upplevelsen var Colombia Road Flower SländorMarket. Där fick vi tag på en klätterväxt till balkongen och jag lyxade till med djupt purpurfärgade pioner. Mkt häftig marknad och trevlig miljö. Vi var även på Brick Lane och försäljningen där, samt Spitelfields för att inköpa en hallmatta. SÅ det var en bra dag. Vi träffade även James, Charlie, Sirid och Charlies kompis Tobey och vi åt sittandes utomhus på Vibe Bar. Jag åt en supergod Sydafrikanskt kryddad burgare och drack Ginger Beer med lime. Mums!

Vi lyckades få upp klätterväxten när vi kom hem, och det ser riktigt fint ut. Balkongen blir mer och mer civiliserad. På kvällskanten gjorde jag kaffe i min mockakokare till mig OCH Linus som vi njöt av på balkongen. Inte alls dumt.