fredag, september 07, 2007

Impulsköp

Tittade i min kalender imorse och insåg att jag inte hade föreläsning förräns på onsdag eftermiddag - hade jag till Linus i helgen hade jag kunnat vara där länge. Så varför inte. Hmmmm... Ekonomiskt är det svårt. Oj, det fanns helt ok biljetter. Och om jag bokar om nästa helg (som var knasig som fan) så kostar dte visserligen, men resan blir totalt inte dyrare... Hmmm... Och så blev det. Ska nu bara se till att få mitt schema till december så jag kna boka om resan. Irriterar mig bara på att jag inte tänkte på detta redan då jag bokade första gången. Hur trög får man vara?

Update Såg just att det ska bli över 20 grader o sol hela tiden. Inch, inch, inch. Rock and roll!

torsdag, september 06, 2007

Hjältar

Har just sett det sista avsnittet i sässong ett av Heroes. Måste säga att hela serien fallit mig mycket väl i smaken och jag nu ser fram emot sässong två. Alltid spännande, alltid men en känsla av "vad händer härnäst?". Och som vanligt har jag blivit överengagerad och tittat för intensivt. Tur att det dröjer ett slag till den 24/9 :). Har också läst lite idag - men inte på när som så mycket som jag bort. Typiskt. Fick tag på Sven och nu är allt på G. Förhoppningsvis kommer han och Ida på besök i oktober. Hihi.

onsdag, september 05, 2007

Akta armbågen

Jag har lyckats göra ngt dumt. Igen. Faran med laptops är att tangentbordet inte är så flexiblet o jag gillar att kunna göra annat när jag är vid datorn så jag ställer den långt in på bordet. Så när jag väl skriver eller använder touchpaden så har jag armbågen på bordet. Och tyngden på den resulterar i lätt musarmbåge. Fan vad ont det gör. Och inte är det första gången heller. Fast sist blev det så illa att jag fick gå i mitella. Hmmm... Ska verkligen ta och köpa ett löst tagentbord till nästa dator.

En trevlig sak idag: åt lunch utomhus ( i Lundagård) i trevligt sällskap. En dålig sak idag: gick igenom min ekonomi för hösten (efter dyra biljettinköpen bla) och har denna månaden blott 631kr att leva på.

tisdag, september 04, 2007

Fan, fan, fan

Så äntligen har man ett schema, ett schema som inte saknar vissa poster. Och då ska man boka sina höstresor (iaf halva - har ju bara schemat för halva terminen). Och visst, som förväntat är det inte billigt. Men jag lyckas få ihop en sisådär bra reseagenda pris- och tidsmässigt. Försöker boka undre förmiddagen men en krash hindar mig. Så väl tillbaks hemma ska jag kolla att jag verkligen tänkt rätt - det handlar ändå om mycket pengar. Jo, dte var rätt, bara att boka på. Men vad... den där bra billiga resan har höjts i pris med 500kr. FAN. Jag har 24h på mig att boka om så jag får fundera på saken lite. Men, vad nu. När jag kollar skånetrafiken, för säkerhets skull, så visar det sig att inga tåg går vidare till Lund (eller alternativa transportmedel) från Kastrup efter 22.30... Och det enda flyg som jag kan ta så att jag hinner med är ännu dyrare än det förhöjda jag redan svurit åt. FAN, FAN. Det får bli falukorv resten av denna termin. Min ekonomi mår inte bra av detta. Som tur är ställer snällaste Cecilia (som bor i Malmö) upp och tillåter mig att låna ett hörn att sova även när jag kommer sent på söndagen. Tack. Till råga på allt har jag ont i huvudet. SLår vad om att jag kommer att få upprepa processen i oktober. FAN, FAN, FAN.

måndag, september 03, 2007

Corrections

Vaknade jättetidigt och kunde inte somna om så gjorde dte kloka: upp, frukost och läste lite för nöjes skull... Men sen blev jag trött och somnade (påklädd) och sov till 10... Försökte bättra på min status som duktig student genom att fixa med franskan. Så nu är första veckans föreläsning och övningar avklarade. Uppgifterna skulle självrättas och till min irritation visade sig två av dem bli fel som jag gjort helt i enlighet med instruktionerna men i motsats till mina instinkter. Det blev en epost till läraren med frågor därom. Kan hända att jag upplevs som störig då jag ifrågasätter antingen svaren eller föreläsningen inom några timmar av att uppgifterna laggts upp... men men. Dte var iaf jätteroligt och jag ser fram emot nästa vecka med dictée!

Annars var det exjobbsseminarium som var helt ok. Känns sönt att redan nu få all denna information och kunna låta den sjunka in och arbeta med den under hösten istället för att få den i januari. Det blir tre till seminarium, 16-18, denna vecka. Sen är dte bara att koncenrear sig på min läskurs. Och allt annat som måste planeras naturligtvis. Fast mest väntar jag nu på mitt studentkort så att jag kan beställa min dator :). Har skadeanmält den gamla till försäkringsbolaget men ställer mig tveksam till om jag kan få ut särskilt mycket. Datordjävlar deprecierar så in i helsike fort! Kände mig även duktig idag eftersom jag powrewalkade i över en timme och har lite träningsverk redan. Hurthurt. Top Model blev det ikväll och på fredag får jag träffa Linda! Jippi.

söndag, september 02, 2007

Övergiven

Ok, det kanske är att ta i... men det känns så tråkigt iaf. Linus åkte hem till London ikväll och allt jag vill är att ha en vardag tillsammans igen. Men i princip så är det "bara" 3,5 månader kvar av heltidstillvaro i Lund. Det fixar vi. Oj, det lät som om jag inte tycker om Lund och det jag har här - dte gör jag! Saknade mina vänner något förfärligt under sommaren. Men jag är trött på att leva i ett provisorium. Jag är redo att gå vidare med mitt liv. SÅ 3,5 månader får bli mitt mantra.

Har haft en trevlig helg - dock rätt slö. Mötte upp Linus på stationen i fredags kväll och vi promenerade hem - vädret tillät det. Hade gjort färskpotatisgratäng med ädelost så vi fick oss något smaskens att äta. Vi såg Cabaret och jag påmindes om att dte är en riktigt bra film. Snyggt gjord, häftig fast på ett subtilt sätt. Juxtapositioning på hög nivå vilket kan var oerhört effektivt. På lördagen sov vi jättelänge men hann med en tur till stan för att kolla lite på dator och äta glass från Glasskulturen. Vi har nu gått igenom behov och alternativ och det ser faktiskt ut som att jag ska köpa en MacBook av den billigare varianten (vissa saker är värda att ha extyern och vänta med) så så fort som studentkortet landat i min brevlåda och garanterat mig mina 10% rabatt så ska jag beställa. Spännande. Hihi. Vi fortsatte efter stan vidare till AGs där vi handlade oxfilé, kantareller och småländsk ostkaka. Ni kan gissa att det blev en smaksig middag av det. Linus åkte tidigare än vanligt idag - vi fick åka härifrån redan 13.30 - men dte är skönt att inte komma hem för sent. Jag följde med till KAstrup vilket förlängde umgänget och även ledde till ett hamburger meal på BK Kastrup. Pommesen där är grymma. Har latat mig mest sen jag kom hem (förutom att jag diskat) och ser fram emot att sätta igång med plugget på riktigt i veckan.