lördag, juli 17, 2010

Umgänge & hatthylla

Ännu en natt av dålig sömn. Min stackars rygg. Frukost intogs som sig bör vid poolkanten med tidningen som sällskap. Lite svalare under fm, och vi begav oss iväg för mellanmål hos föräldrarna. Bara bra. På vägen tillbaka hemåt passerade vi en liten antikbod/loppis som vi spontanbesökte. Där hittade vi en jättefin o cool hatthylla från 40-50talet med hattknoppar som vi inhandlade av den enormt vänlige o hjälpsamme ägaren. Nu ska vi bara få hem den...

Väl hemma passade jag på att vila ett slag innan jag dels tog mig ett dopp, dels gjorde en sainsburysbeställning. Linus stack t stan o jag väntade in Melina. Vi fixade middag av rester, åt o samtalade i lugn o ro på utematplatsen, fixade marrängswiss som vi åt i tältet vid poolen och fortsatte snacka, tog en kopp te till ytterligare prat ... Vid tolvtiden kom L hem och vi insåg klockan blivit rätt sent. Då cyklade M iväg i sommarnatten, men vi ses igen på Söndag em.

fredag, juli 16, 2010

Full fart

Sov bättre igår natt, så var relativt utvilad till vår fullbokade dag. Strax efter 11 dök nämligen Maria & Co. upp för en avslappnad dag tillsammans. Det blev en massa bad och snack liksom en hel del mat: fika m bullar o ballerina, lunch m grillat, färskpotatis o sallad, efterrätt bestående av marängswiss el banana split om man var Olle. Hur trevligt som helst.

Vid halv sju byttes Knivstagänget ut mot Magnus & Johanna. Efter lite häng fixade vi middag (grillad fläskkarre, färskpotatis o halloumi), sedan åt vi sorbet i tältet vid poolen. En trevlig avslutning på dagen.

torsdag, juli 15, 2010

Snellt umgänge

Sov dåligt. Ingen ställning var bekväm. Vid 8 gick jag upp o då hade jag legat valen i ca 2 timmar. Blääää. Denna morgon var mulen o ngt svalare men ändå varmt nog för frukost på trädäcket samt läsning av först DN sedan deckare under fm. Skönt.

Kunde även under denna tid observera hur svullna mina fotleder blivit. Vanligtvis har jag ordentligt utstickande fotknölar på insidan av var fot, såpass att jag som ung brukade slå till dem i varandra så det blödde och nu har jag ärr på var fot. Nu kan man inte ens ana dem. Och när jag känner på svullnaden ömmar den. Buuuuu.

Fick i min ett par bitar hemlagad quiche innan Tomas o jag for t Willys för att handla mat. Så småningom kom även L hem och strax därefter begav vi oss på äventyr, nämligen besök hos familjen Snell. Först lite häng i lägenheten, sedan bad i den varma men sköna sjön där de bor, för att tillsist tillbringa ett antal timmar på balkongen drickandes, ätandes och umgåendes. Oj vad trevligt vi hade! Och gott vi åt. Och Freddy var förtjusande och förtjust i L. Fick själv liiiite pluspoäng då jag erbjöd magen som bilnedföråkningsplan. F var även rolig då han (när ingen frågade o tjatade om saken) konstaterade att där var en bebis i min mage och klart påbjöd: "Kom ut!". Hihi. Inte förrän vid elva lämnade vi Anna & Co. Och då var jag bra trött så det blev hopp i säng så fort som möjligt.

tisdag, juli 13, 2010

Varmt

Är mkt nöjd över att det är riktig sommar under semestern men har inte alltid helt lätt att hantera värmen, iaf inte i mitt nuvarande tillstånd. Morgonen var fin frukost och sedan långdopp på det med deckare som underhållning. Framåt lunch fick jag lov att fixa iordning mig för lunch hos svärfar. Promenaden dit tog musten ur mig. Framme hos Stickan var ja helt slut. Maten gjorde dock sitt för att återuppliva mig, inte minst jordgubbarna och glassen. Så småningom var det dags att gå vidare då jag hade träff med Lina på Söder. Kände mig inte helt sval med vietnamesisk middag o häng i park samt trevligt sällskap var bra boosters. Vid det laget jag kom hem igen var jag dock fullständigt slut och allt jag pallade med var att läsa deckare i solstolen utomhus där det var svalt o stärka mig m en vaniljmunk. Pust. Men bra har jag det.

måndag, juli 12, 2010

Fortsatt skönt

Började dagen rätt tidigt med frukost på stan med Lina. Lyckades sedan inhandla en vit T-tröja att ersätta den som jag lyckades fläcka ned i tvätten. Väl tillbaka regnade det lite frisk. Fick lunch o glass och tillbringade resten av em o kvällen i och vid poolen läsandes deckare. Så härligt sommarsemester. Fick god pizza t middag och njöt av den milda kvällen o härliga ljuset med att fortsätta o läsa ute i badenbaden med en katt i famnen till efter tio. Så underbart!

Sköna söndag

Semestern fortsätter fint. Frukosten intogs på uteplatsen och följdes av ett långvarigt bad. Sedan fick vi bege oss vidare då vi skulle med pendeln söderut för att besöka Sven o hans Sanna samt alla barnen i det nya huset. Det blev en mkt trevlig eftermiddag med god mat och gott sällskap. Såsmåningom begav vi oss tillbaka mot Älvsjö för att inhandla godsaker att fira bröllopsdagen med. Det blev räk- och kräftstkärtsmackor m limeaioli ute i trädgården åtföljt av en magnum pomac o blandade sorbeter m hallon till fotbollsfinalen. Utmärkt.

söndag, juli 11, 2010

Ett år sedan

Skedde detta. Tycker vi har haft ett riktigt bra o produktivt första år som äkta makar. Heja oss!

Julisthlm

Resan gick rätt smidigt förutom skälva tunnelbaneresan t London bridge i rusningstrafik o 32 graders värme med resväska - usch. Vi var lite sena men det togs delvis igen under resan. På Arlanda träffade vi överskande o trevligt nog på Stefan m familj som just anlänt fr Rom. Vi fick så skjuss hela vägen hem o slapp besluta om nattbuss en fredag natt var hanterligt el om taxi var lösningen.

Vår första dag i stan ägnades åt att fira L som fyller 30 om några veckor. Detta innebar: frukost vid poolen, glass o av Alfred komponerade drinkar serverade på samma ställe, häng i poolen ett längre slag för att svalka av sig från den 30gradiga värmen, jättegod mat inkl grillad entrecote, tårta, ett eftermiddagsbad och så fotboll m popcorn o godis till. Man kan inte klaga.