fredag, april 18, 2008

Läsning, isterband och mini-cykel

I och med handledningen igår kan jag idag fokusera min läsning bättre och släppa många andra trådar. Skönt. Har en hög med böcker som först skall utvärderas och sedan läsas utifrån bedömningen. Känner mig lite trött i ögonen vilket är störigt då det varit lungt den senaste månaden, även vid den intensiva läsningen hemma. Men dtekan hänga samman med min Pavlovska reaktion av att vara här igen. Juridicum=Stress=Ont i ögonen osv.

Had en trevlig kväll igår då Linda lagade middag (musiga isterband och dillstuvad potatis) och TV-tittande med portvin till. Mysigt och avslappnat. Inser dock mer och mer (när jag cyklar i uppförsbacke "hem") hur viktigt dte är att cykla på en rättjusterad cykel. Får liksom ingen kraft i benen i den hukande position jag sitter. Och det är läskigt att stå upp då det blir ett stort avstånd mellan mig och cykeln. Men är oerhört glad och tacksam att jag fått låna en cykel ändå!

Det är mycket trevligt att vara i Lund och träffa vännerna. Men saknar ändå min älskling.

torsdag, april 17, 2008

Gula tänder och handledning

En rätt så effektiv dag än så länge. Hade tandläkarbesök imorse vilket var smidigt. Inga probelm (som vanligt) och doktorn sa "vilka fina tänder. det är bara att gratulera". De var schysst. Mindre schysst var det flourlack jag fick påsatt på tänderna som jag ska borsta av ikväll. Varför det? Jo, därför att när jag ngn timme senare så mig själv i spegeln såg jag att det sur ut som om jag ätit gröt och aldrig borstat tänderna... Lite gult på tänderna my ass. Och när jag kollar vårdguiden så ska man ha sån lack när man är i allvarlig kariesriskzon. Hmmm. Så nu går jag omkring och ser läskig ut.

Hade alldeles nyss handledarmöte. Det var bra. Fick struktur på mitt arbete gentemot handledaren och begränsade arbetet ytterligare! Jippi. SÅ det kan bli bra detta. Nu ska jag bara få det gjort. :) Ska även försöka formulera och sammanfatta arbetet för er som läser. Intressegruppen flaggar, eller?

måndag, april 14, 2008

Min affisch

V&A
Den jag berättade om som jag är så glad fäör och vars utsällning jag faktiskt besökt.

Att göra

Eftersom jag åker till Lund imorgon måste jag fixa en del idag. Har skrivit en ordentlig "Att göra lista" (vad skulle jag göra utan dem?) och betar av en bit i taget. Just nu håller jga på att rensa min dator och säkerhetskopiera så att den är redo för att arbetas på intensivt. Vad jag behöver nu är ett usb-minne också... Säkerhet under exjobb. Annars ska jag packa, skriva inköpslista (men är väl utlandsvensk!) samt leta upp lite lagtexter och EG-avtal. SKa se till att komma ut lite och röra mig. Blev alldeles för lite av det i helgen. Alltså inget bibliotek idag.

söndag, april 13, 2008

Marathon

Idag fick massor av människor för sig att göra något mycket underligt: springa låååångt. IMG_0213Eftersom jag tycker att löpning är oändligt tråkigt, och jobbigt, fattar jag noll. Men rätt roligt ändå. Eftersom jag är så lättrörd so jag är så fick jag kämpa mot gråten när jag stod vid gatukanten och hejade på löparna (och rullarna, d v s de i rullstol). Men jag tittade inte hela tiden så det gick ändå. Eftersom loppet gick förbi på vår gata passade vi på att kombinera det hela till en festlighet. Vi bjöd över goda vänner, tittade, åt och drack och hade det allmänt trevligt. Så jag är nöjd. Nu lyser solen och jag ska bar ta det lugnt.