lördag, juli 26, 2008

Svettig men nöjd

Lyckades sova ovanligt länge imorse. Det var skönt. Efter frukosten begav vi oss iväg till gamla hamnområdet runt London City Airport. Vi hade hittat en promenadrunda som lät schysst och följde den. Trevligt. Stannade kvar ett slag vid Thames Barriären och det var skönt. Iskaffe och sitta i skuggan. Det har blibit riktigt varmt nu, men inte jättesoligt. Rätt kvavt, så tågresan hem var enormt bastulik.


Visa större karta

Igår såg vi Bridge on the River Kwai(för mig andra gången) och den är ju bra. Särskilt Alec Guinness. Men, jag säger som läkaren i slutet: "Madness, madness!"

fredag, juli 25, 2008

Min arbetsplats

Kunde varit värre. :)
My OfficeMin arbetsplats

Ute och svirade

Mötte upp Linus vid St Paul's i solen. Åt burgare med avkado och bacon - helt ok. Tog bussen till Shoredich/Old Street. Drack drinkar och var social på Hoxton Pony. Kände mindre lust att kallprata och tyckte det var jobbigt att anstränga rösten. Blev påpekad att jag borde gifta mig, två ggr (suck). Åt en chokladkaka som var supergod. Ville gå hem. Svepte en shot. Gick hem.

Pärlor för svin

Fick igår, på biblioteket, tag på raporterade debatterna kring min förordning. Började läsa och jag antar att det dels berr på att jag är lite nördig, dels på att det är faktiskt roligt, men jag satt och småfnissade när jag läste debatten i underhuset. Exempel:
Mr Douglas Hogg:[till ansvarig minister]...but is my hon, and learned Friend recomending th regulations or not?
Mr Waddington: I am recommending them with a remarkable lack of enthusiasm.
Mr Hogg: In that case. lets vote against them.
Mr Waddington: I am not recommending that.
och
Mr Hogg: That cannot be.
Mr Walker: The hon Gentleman may say that, but he should consider regulation-
Mr Hogg: rose-[indikerar alltså att han skulle vilja inflika ngt.]
Mr Walker: I hope that the hon Gentleman will forgive me if I do ot give way, but I still have a few more pearls to cast before hogs.

torsdag, juli 24, 2008

Ny klänning






Inget superbra foto - men klänningen är snygg! Nu ska jag till biblan och sedan på middag & drinkar. Man skulle nästan tro jag firade Kristinadagen ;), men icke. Vi har vänne som fyller år idag.

Sommardag

Det ksa bli riktigt varmt idag. Och solen skiner trevligt. Oj, vad sugen man blir på strand och utomhus. Men, icke. Har en hel hög av material att läsa. Kan dock hända att jag gör det på balkongen. Ngt ska den vara bra för. I eftermiddag måste jag en sväng förbi biblan för att kopiera lite, och sedan ska vi äta middag ute för att möta upp diverse och fira Matts födelsedag.

onsdag, juli 23, 2008

Dumma Bokus

SOU:n jag beställde i juni verkar aldrig komma fram. Fick idag besked om att den ser ut att vara utsåld hos leverantören (hur fick det inte nys på dte förrän nu? varför säljer de den?). Stöööörigt. Hade jag vetat dte hade jag försökt få den lånad på biblan åt mig av ngn på besök. Kan inte hitta den någonstans till salu. Så störigt. Hade jag varit i SVerige hade jag bara lånat den på biblan. Men det går inte nu. Vet inte riktigt hur jag skall gör. Skulle kunna vänta till jag är i Sthlm och kan läsa den på biblan där, men jag tror jag behöver dn innan dess gentligen. Suck.

Parliamentary Archives

Gick upp tidigare än vanligt eftersom jag ville vara på plats till 9.30. Hade ju tid inbokat på Parliamentary Archives. När jag kom fram till ingången, visade den sig vara spärrad. Polisen sa mig att det skulle ta ett litet slag då de behövde undersöka en skåpbil som stod parkerad där. Om allt var ok skulle jag få komma in. Han sa till mig att vänta på andra sidan hörnet, ifall bilen exploderade. Skoj! Inget hände och ca en kvart senare kom jag in. (För säkerhets skull ringde jag Linus och varnade om att jag var i "säkerhet".)

Ja fick ta mig genom en säkerhetskontroll där man fixade en visitor's pass till mig med foto på. Kameran satt så lågt, att när jag ställde mig på markeringen, så fick inte mitt huvud plats ordentligt. Anmälde mig och sedan kom en polis och eskorterade mig och två andra upp till arkivet.

Där fanns materialet jag beställt och jag kunde titta igenom det och få klarhet i hur processen sett ut (mer än förut). Fick även tillfälle att titta i the Hansard och har nu kunnat göra en översiktig tidslinhje av hur SI 1981/1794 blev till. Gött. Gjorde dyra kopior (ENORMT dyra) och var redo att lämna arkiven vid halv ett. Var därför döhungrig när jag äntligen kom hem.

Nu måste jag fixa kompletteringar till min ansökan om nedsatt årsbelopp hos CSN. Och plugga.

tisdag, juli 22, 2008

Blåklint på balkongen

Blåklint på balkongen


Nu har ÄNTLIGEN blåklinten jag sådde i våras börjat slå ut! Älskar den färgen.

Materialinsamling

Eftersom jag är klar med bakgrundsavsnittet till uppsatsen kan jag nu vända min uppnärksamhet, oavkortat, till själva studieobjektet. Nu är det dags att ta sig ann implementationen av EG-direktivet 77/187/EEC. Idag och igår har gått åt att identifiera (och spara) material som beskriver denna, ger mig ledtrådar till den. En del har skickats iväg för utskrift (vägrar att arbeta helt från datorn - jobbigt för ögon, svårt att få överssikt och inget roligt att föra anteckningar). HAr inte hittat allt jag behöver än (vet inte om allt än heller), men tror jag kan få ihop det allra mesta efter morgondagens besök på the Parliamentary Archives där jag bokat en search-room appointment under hela dagen. Ska bli riktigt roligt att få sitta i Westminster Palace, med egen läseplats och titta igenom samt kopiera primärt material. Känner mig som en riktig forskare och akademiker för en gångs skull! Och kommer att kännas bra att kunna nämna detta på ngt sätt i förhållande till uppsatsen. :) Mer om det imorgon. Ska väl börja titta igenom det material jag redan har idag under eftermiddag, men känner mig sådär lagom sugen. Halsen gör ont igen och jag känner mig förkyld. Skulle vilja ut på kraftgång, men det jag vill lyssna på krånglar coh energin är begränsad. Får se hur det blir. KAnske får det räcka med balkongsittning och propositionsläsning.

måndag, juli 21, 2008

Liiite onödigt

Efter att ha fixat i hemmet och ordnat diverse studiesaker samt fått maten levererad begav jag mig åter till Brent Cross. Där skulle, enligt besked, ett nytt tangentbord till min dator finnas att monteras under tiden jag väntade. Jag anlände i god tid till min bokade tid, fick vänta lite pga hög belastning, prata med teknikern och lämna in min dator... och sedan fick jag beskedet att de av misstag beställt fel tangentbord (eng istället för svenskt trots att det var skälet till att jag inte lämnat in datorn i första hand utan andra arragemang gjorts) och att de fått lägga in en ny beställning och att jag fick återkomma. Kul. Sådär. Tar ca en timme att ta sig dig, och sedan hem igen. Inte roligaste sättet att slösa en eftermiddag på. Menmen. Trötsade mig med att kolla lite affärer och hittade en superfin reaklänning på Monsoon.

Slöa

Både jag och Linus kände oss förkylda på söndagen, så det. blev ingen långpromenad. Jag vaknade rätt tidigt, och passade på att beställa mat, ordna apllestoretid, lägga upp bilder, läsa lite och dricka massor av te. Efter en ordentlig frukost med omellet, smoothie och macka tog vi en tur till Canary Wharf och lyckades hitta bra reasaker åt Linus. Kände mig väldans trött när vi kom hem igen, så jag vilade och läste. Tyvärr fanns det måsten att ordna med. Fick slite mig från soffan för att laga müsli och middag. Middagen blev inte vad den borde - känns som om jag är inne i en losing streak matmässigt. Men det går väl över, så småningom. Var sedan inte så tjejig när jag först tittade på Top Gear (bilprogram) och The Long Way Round (motorscykelreseprogram).

Nu ska jag fixa lite i hemmet, med studierna och i em ta en tur till Brent Cross och få datorn fixad.

söndag, juli 20, 2008

Heldag av skoj

Vi vaknade båda utsövda och nöjda, redo för en trevlig lördag. Vi började med att träfa Familjen S samt många av deras (och även några våra) vänner på en hemskt tevlig pub nära Primrose Hill. Där pratade vi, drack Pimm's (iaf Linus & jag) och åt megagod lunch (jag åt en burgare med ost, svamp, lökringar, majs, coleslaw och pommes, MUMS!). MysVi fortsatte vidare till Primrose Hill (där vi egentligen skule ha picknickat, men vädret var lite osäkert) och är tillbrngade vi flera timmar i gräset, lekandes med bollar och med F.Underbart härligt, även om molnen ibland kylde lite väl mycket. Men solen sken såpass att det nästan kändes som sommar. Eftersom vi tycker om varandras sällskap såpass mycket så gick vi (inte alla, men många) vidare till Adrian & Chris lägenhet där Familjen S bodde. Det blev dricka och pizza samt fortsatt trevligt sällskap. Vi hängde kvar till nästan sist och kom hem halv ett. En härlig dag. Men oj vad man var trött. (En del bilder finns på Flickr.)