måndag, juli 27, 2009

Hemresa

Så på måndagen va det dags att återvända hem. Vi tog ett relativt tidigt flyg från Arlanda vilket innebar att vi slapp den värsta rushtrafiken från Heathrow hem. Och vad härligt dte var att vara hemma igen och kunna slappa lite garnd innan vardagens återkomst. Te i Le Creusetkanna & koppar skadade inte alls. :)

söndag, juli 26, 2009

Dalaranhelg

På Kristinadagen for vi så till Rättvik. Vi hade sällskap av Lovisa och Rikard på tåget (fast inet nära oss) men ingen restaurangvagn. Vi var därför väldigt hungriga då vi kom fram (och träffade Mia, Sofia & Alex). Efter att ha checkat in på campingen begav vi oss alla till en närbelägen pizzeria för att äta sen lunch. EFter det efterlängtade näringsintaget gik vi alla vidare till Siljan och ut på lilla ön. Dä blev det bad för några av oss. Härligt (fast kallt). Vi tänkte kreativt och beslöt att kvällsmat nog fick bli grillning på campingen (varför vi var på hemköp och inhandlade diverse godsaker inkl marshmellows o Alex hade redan varit systemetombud). Vi var inte riktit redo för mat när vi kom tillbaks så hela sällskapet (då även Håkan) spelade en omgpng minigolf på campingen. Jag känd emig helt hemma i duggregnet med våra medcampande carfreaks & raggare* då jag smuttade Jack Daniels mellan slagen. Kom inte sistoch det är ajg glad för. Grillningen var god, men jag var tvungen att lägga mig inte allt för sent då jag hade ett tal att skriva och skulle upp relativt tidigt dagen därpå.

Efter en gemensam frukost med herrskapet Sofia & Alex gick jag och Sofia til Linda för fixning. Sofia fixade Linda medan ajg tittade på och höll låda. En utmärkt arbetsfördelning. Fick även tid att fixa mig själv samt äta lite älglasagne. Hehe. Vi skyndade så tillbaks till campingen för att se till att våra karlar gjorde iordning sig då bussen strax skulle gå upp till lokal & kyrka i Boda. Vi var sist på bussen, men det gick bar ändå. Efter lite mellanstopp (då jag övade talet och isåg att jag nog inte skulle klara att hålla det utan att darra på rösten och utan stödlapp) kom vi fram till kyrkan på höjden. Vigselceremonin var enormt fin och Peeter & Lotti sjöng gudomligt. Jag var rörd och tårögd stora delar av tiden. Grattis till Herrskapet! Linda och Joans var så fina så. Middag och fest nere i Bodamål var enormt trevligt och det åts, dracks och dansades med lusta. TAlet gick bra (om jag får säga det själv) även om jag fick vända största delen av sällskapet ryggen för att kunna vara vänd mot Brudparet från min dunderbra placering (bästa platsen!). Tror även att Linda & Jonas uppskattade min bonus böllopsgåva i form av en undulattavla. :) Vi åkte hem med den sena barnbilen vid halv tvåtiden och var då mycket nöjda.
På söndag fm fick vi (efter att ha städat rum & checkat ut) äta trevlig frukost hos Jonas pappa. Bl a bjöds det på hembakat tunnbröd. MUMS! Det var roligt atts e och snacka med så många dagen därpå också. Dte här med uppföljning dagen efetr (i vilken form den nu får) är varmt att rekommendera. Vi och en hel del till tog så 12.55tåget mot STockholm. Vi slappade den största delen av resan (bok och sedan Johan Admas, en dunderbra miniserie, på datorn). På centralsationen mötees vi av snällaste Anna-Maria & Måns som lämnade över bröllopsbilderna åt oss. Vilket finfint jobb dte gjort! Kommer snart lägga upp fler bilder.

Hemma i Örby fick vi packa (det är en konst att få emd isg alla bröllopsgåvor), umgås med familjen och äta underbart goda crëpes med kantarellstvning & gratinerade med whickeycheddar. MUMS!

* Veckan som följde var Classic Car Week och av denna anledning var campingen full av bilenthusiaster och en enorm mängd välskötta amerikanare med egna parttält. Det var en märklig och rolig syn.