torsdag, februari 11, 2010

Snart dags för prov

Imorgon är det dags för prov på HC. Hoppas på det bästa. I eftermiddag ska jag 'öva' genom att lyssna på en debatt (streamad från parlamentets hemsida), transkribera den och sedan jämföra med Hansard. Borde ge lite vägledning iaf. Är rätt nervös men också peppad. Annars har jag arbetat med min forskning, städat inför helgens besök och idag håller jag även på med en ansökan till ett jobb på svenska ambassaden. Ska bli skönt med fredag dock och Magnus & Johannas besök.

söndag, februari 07, 2010

Lite ommöblering

Efter ett samtal med föräldrarna för att fylla i säkerhetsblanketten till fredagens prov på House of Commons samt lyxfrukost (räk- och äggmackor samt mangosmoothie) satte vi igång och fixa här hemma. Egentligen skulle vi bara städa, men så fick vi för oss att pröva en annorlunda möblering då Linus uttryckte önskemål om att kunna ha TV:n platt mot en vägg istället för i hörnet. Så under lördagen och idag har vi spegelvänt vardagsrummet med vissa justeringar, städat vardagsrum & bibliotek ordentligt, inhandlat sladdar för att kunna titta på TV i den nya möbleringen och köpt (äntligen) jättefina ramar till våra Mexikotavlor. Är riktigt nöjd med vad vi åstakommit, men fler justeringar krävs (bl a en riktig TV-möbel) för fulländelse. En bra början iaf. Nu är det dags att äta middag & duscha. Vardag imorgon ju.

Då solen sken & himmelen var blå igår passade vi på att ta en eftermiddagsprommenad samt ta lunch på ett café i närheten: Vesuvio. Jag åt, som vanligt, den goda Panini Milanese: panini med mozarella, majonäs samt panerad kycklingfilé. Mums! Vi ska gå dit oftare.