fredag, juli 24, 2009

Träffa Stockholmsfolket

SOm altid i huvudstaden har man en gäng människor man vill träffa iaf en gång på egen hand. Vi klämde in alla dessa umgängen tis-tors och det var väldans trevligt fast inte det minsta utvilande. :)

På tisdagen hade jag brunchdate med Lina som varade till c:a fem. Vi brunchade på Bönor och Bakat, prommenerade St Eriksgatan ned och sedan vidare till Smedsuddsbadet (i regnet) där vi fikade på roddklubben (gott, men LÅNGSAM service och enormt ärligt med den utsikten över Sthlm) och sedan tillbaks till Odenplan. Massor av snack; precis vad vi behövde.

Strax efter att ajg skildes från Lina mötte jag upp emd Linus för att besöka Magnus & Johanna i deras nya lägenhet vid Karolinksa. Hur fint som helst! Vi gick in till St ERiksplan och åt på RaBARber. Det var gott och trevligt. Pojkarna efterrätt var spännande: choklad och ett special dessertvin från Congac. Le patron okm ut och förklarade (på äkta Sthlmska) hur manskulle avnjuta desserten: ta en bit choklad, låta den smälta lite i maten, smutta på finet och låta det virvla runt så får amn en "rent erotosk upplevelse". Lyckad kväll!

På onsdagen hade vi dejt med Jamie, Anna & FReddy. Vi körde över glasen vi fått låna av familjen Ekstrand till Jarla och sedan åt vi sill-/knytlunch medna Freddy sov, lekte med Freddy och var nere och badade i sjön. Vilken utmärkt trevlig eftermiddag! Väl hemma igen firade vi Margaretadagen med tårta och satt och degade i trädgården.

På torsdagen åt vi först en god lunch med mamma & pappa och snckade en del. Gött. SEdan mötte jag Melina i Midsommarkransen för en ärlig promenad och fixa på lyran. Underbara Sommarstockholm och sällskap. Tänk att man kan ha så mycket att säga varandra.

måndag, juli 20, 2009

Städning

På måndagen var det dags att städa undan det som inet Marie & Tomas redan fixat. Det blev en hel del diskande & undanplockninga v porslin mm, samt körningar för Linus & Stig-Arnes del. Men klart blev det. För att fira och ha dte lite tervligt avslutade vi dagen med frossning i ost & frukt (vi hade end el kavr från festen). Mums för whiskeycheddar & riktigt fin annanas.

söndag, juli 19, 2009

Presenter & Skärgårdstur

Vi vakande inte SÅ sent på söndagen och började plocka och städa lite innan det blev dags för frukost. Vi hade lite av en sillfrukost (där fanns iaf ägg & sill) och stta tillsammans utomhus. När så många ändå var samlade passade vi på med presentöppning. Nu förstår jag varför man gufter sig! :p Och å mycket fina saker vi fick. En hel del kopplade till kök och hem. Omtänksamam och generösa gåvor var det iaf. Och så älskar jag att öppna paket.

Vi fick sedan lite bråttom att ta oss in till stan där en hel del av gårdagens gäster skulle mötas upp för en skärgårdstur påe tt par timmar. Jag skulle hämta ut biljetterna (jag hade till slute en biljett för 22 pers samt ett barn, men vi var tre till utöver dte som ahde egen biljett). Organisationsmonstert inom mig tog över och jag vallade gruppen ned för kajen till rätt båtplats (vid ett tillfälle använde jag min sjal för att få uppmärksamhet à japansk turistguide), när båden var på ingående fick jag alla att stå i min närhet, samlade, nära ingången. Båten kom och jag såg till att vara först i kön. Flickan sa: alla måste på samtidigt & du får räkna. Sagt och gjort. 1, 2 , 3... 16, tyvärr, bara detta sällskapet just nu (motar bort herre) ... barn ... 21, 22. Hepp! SÅ var alla ombord och vi tog över delar av båten. Resan var annars väldigt lugn och avslappnande (precis vad man behövde) och det var trevligt att se lite av slärgården. Alldeles lagom.

Efter båtturen gick en del av sällskapet, inkl oss, till Gamla Stan där vi åt pizza & pasta på Vapiano. Dte gick överaskande smidigt med ett 18-personers sällskap. Sedan var vi trötta och det var dags att åka hem.

Festen!

Förmiddagen var jobbigt intensiv med förberedleser och saker som skulle falla på plats. Vissa hjälpsamma varelse ploppade in efterhand och vi blev mer och mer klara. Jag var nog något disträ och lite stressad där. Men vädret verkade bra och det vara bara att köra. Jag tog mig c:a 1 timme före festen för att fixa mig coh slappna av lite innan det var dags för kalas.


Och dte blev lyckat och precis som vi hade hoppats. Så inget alls att klaga på. Solen sken under fördrink & middagen. Buffén verkade populär (medelhavstema) liksom de grillade spetten. Massor av trevliga tal (mitt ego var enormt efteråt) hölls och t o m en liten visa eller två blev det av. Folk verkade glada och nöjda och då var jag glad och nöjd. Det enda tråkig var att jag (trots hunger) helt fölorade aptiten och fick i mig ngra småbitar mat samt kanske en cider under hela kvällens lopp. Menmen, hade dte bra ändå. Vår fantastiska bröllopstårta i form av ett osttorn (ihopsatt av Maggan emd hjälp av Magnus) fick folk att tappa andan och äta massor av ost (MUMS!). Vår fantastiska frukbuffé anordnad av familjen Anders med enorma mängder underbart god frukt (smakade en hel del dagarana efter) blev lika populär och båda inslagen stod framme under hela kvällen för småätande. KAffet & teet medföljdes av Marias supergoda Budapestrullar som försvann illa kvickt. Precis då måltiden tycktes vara över böjade regnet falla. Först lite ödmjukt sedan i massor ( i omgångar). Detta kunde ha förstört festen, men det blev faktikst nästan bättre. DAnsgolvet fick flyttas men fungerade urbra och verkade populärt. Regnet hindrade igen från att besöka vare sig bar eller frukt & osttältet. Det dracks och umgick länge och väl. Och badades. Och dansades. Sedan satte det riktigt fint med grillad korv efter midnatt (med räksallad & rostad lök!). Vi lyckades faktist festa tills gryningen började (precis) och vi såg en jusnande sky coh hörde fåglarna börja kvittra. Vid tre gick de sista av oss till sängs.

Dte var en fantastisk dag (många sådana adjektiv) och jag är så glad att så många kom. Tack!

DansgolvetUnder segeldukenPool Party