torsdag, maj 15, 2008

Arrivideci Londra!



Snart bär det av. Har fixat, duschat, packat (nästan helt) och växlat till mig euro. Nu ska jag bara äta lite så jag orkar med Ryanair. :) Ska bli mycket roligt och spännande. Och tänk att jag ska få umgås med Lovisa!!! Kommer nog inte vara värst mycket uppkopplad i helgen, så vi hörs när vi hörs.

onsdag, maj 14, 2008

Redo för fas två

Jag kom iväg till biblioteket tidigt idag (för att vara jag) och lyckades både få sittplats och en hel del läst. Såpass så att jag faktiskt känner mig redo för nästa fas i arbetet. Som påbörjas när jag är hemma igen från Rom. :) Vad är det då som sker nästa vecka? Jo, jag skall sätta mig ned och tänka och skriva. Jag skall tydligt formulera frågeställning och syfte. Jag skall rapportera om tankar och var jag är i arbetet. Försöka samla det jag gjort hittills och göra kart vad nästa steg är. Jag smygstartade t o m idag genom att göra en relativt detaljerad innehållsförteckning för uppsatsen. Det kändes bra. (För den som undrar har jag hittills satt mig in i det engelska rättsystemet med fokus på normgivingsprocessen och lite implementering av direktiv generellt sett. Spännande va?) Nu tar jag paus och har n latjolajbanlånghelg med Lovisa och gelato och gott kaffe och antika runier och medelhavsliv. Sedan börjar allvaret igen. Rätt bra tajming detta egentligen.

Annars valde jag att promenera hem från biblan, nja, iaf till Towern, eftersom trafiken verkade så tung att jag antagligen skulle gå lika snabbt som bussen körde och det är bra mkt trevligare att gå. Speciellt med en Iced Vanilla Latte från Starbucks. Det har blivit riktigt hett igen nu på em så det var sommar. Trafiken var fortsatt störig så vi blev avsläppta två hållplatser för tidigt (för mig iaf), så det var bara att gå. Vad göra. Passa på att njuta. Nu ska jag bara få mina packlådor sålda (det kommer en granne och kollar dem ikväll), förbereda allt för Rom och umgås med min älskling.

tisdag, maj 13, 2008

Mesadels kass dag

Ja, helt enkelt inget vidare. Skulle fixa lite inför resan men kortet meckade då jag skulle köpa bussbiljett till flygplatsen. Det hela tog längre tid än tänkt och jag kom iväg senare än jag hoppats. hade tänkt köpa euro men vågade inte då kortet betett sig och det egentligen inte är mitt... Hittade bara en av de böcker jag behövde och ingen sittplats på biblan så jag fick sitta på golvet och plugga. Det var inte särskilt bekvämt. Lunchen var iof helt ok då den inmungigades i Lincoln's Inn Fields i solen bland tusenskönorna. Lyckades få en sittplats efter lunch men blev så fruktansvärt trött att jag somnade gång på gång över boken. Dags att åka hem istället. Bussen var sen och först öppnades inte dörrarna så jag gick så långt att jag knackade på dörren (har jag aldrig gjort förr). Tydligen meckade hans maskiner för dörren tog honom långt tid att öppna och betalningsmaskinen fungerade inte alls. Väl hemma tog jag fotbad o konstaterade att mina fotvårtor inte är struntsaker längre utan att det är dags för Bazuka that veruca! Såsen skar sig till middagen... Det är den tiden på månaden. Men nu är Linus hemma och han har köpt bananer så jag kan få mig en banana split. Inte GI, men vem fan bryr sig.

måndag, maj 12, 2008

Enligt schemat

Kände mig lite stressad inför idag då jag behövde läsa klart min tegelsten så att jag kunde ta tisdag och onsdag på biblan och hunnit läsa såpass mkt att jag med gott samvete kan åka till Rom på torsdag (jippi!) och kan skriva det jag måste nästa vecka. Och jag lyckades! Ovanpå att jag veckohandlat, tvättat två maskiner, lagat lunch för de närmsta dagarna OCH pratat med Linda. Mkt, mkt nöjd är jag. Nu ska jag förbereda middag så smått och städa undan i gästrummet.

söndag, maj 11, 2008

Högsommar i maj

Det har bara blivit varmare och varmare och soligt är det mest hela tiden. Det är som en bra juli, då man inte ens fryser efter att solen gått ned. Inte klokt. Men vi passar på att njuta

Jakob och Julia är på besök och vi har umgåtts mycket med dem och hittat på grejer tillsammans. När de kom i fredags tog vi en tripp till Brick Lane och åt gott på en ny restaurang med en Pippi Långstrmptavla! (Ägaren är svensk.) Som man gör när man är där gick vi och inhandlade frukostbagels efteråt innan vi återvände hem trötta allihop.

Under lördagen så var vi och tittade i en hel del affärer och kollade bl a in anrika Saville Roe. Trevligt men utmattande och vi var mkt hungriga vid det laget vi åt lunch i Green Park. På vägen hem för att fixa oss inför kvällen tog vi vägarna förbi London Eye som vi bokat biljetter till. Och jag fick mig äntligen min åktur högt över London med en vidunderlig utsikt. Coolt. Efter en sväng hemom (och ett sprucket Oyster card som fick bytas ut) tog vi oss till Marleybone för att äta och träffa några andra av Jakob och Julias vänner. Vi åt på en trevlig vegetarisk restaurang och drack Pimm's. Efter maten gick vi vidare och det bli drinkande på en pub och slutligen en bar. JAg blev trött först, mest för att det var så hög volym på stället och jag gick anstränga rösten så mkt. Vi beslöt oss för att nattbussen från Trafalgar var rätta valet (FEL!) och fick oss en mindre behaglig tur packade som sardiner och körda i vansinning fart och med tvära svängar. Taxi kanske inte hade varit så dumt...

Idag har vi fortsatt att umgås. Det blev Pettycoat Lane Market och Spitelfields. Vi hittade mkt fint, bla jag en klänning som tyvärr var i kortaste laget så jag valde att avstå. Lunchade från stånden på marknaden innan vi gick vidare till Tate Modern där vi lämpade av våra kära gäster på några andra av deras vänner och hoppase utställningen av Michel Duchamps verk för att istället åka hem, duscha och ta det lugnt. Jag är nöjd med det.

Veckan som kommer får jag vara flitig då jag nästa vecka har saker att skriva och kommer att vara i Rom under helgen. Men det ska nog gå.