torsdag, februari 19, 2009

Myten om den mättande havregrynsgröten

Keep still!
För att få lite mer variation i frukosten har vi börjat med havregrynsgröt. Jag är (har alltid varit) skeptisk, men resultatet av just detta recept får jag i mig utan att hulka så det är en klar förbättring. Däremot förblir jag ite mätt särskilt länge. Är vid 10-11 tiden redan vrålhungrig. Jag tror inte dte är mängden (följer ett recept från en kokbok som i övrigt alltid ger bamseportioner) och ändå ar jag ökat den lite för säkehets skull. Jag börjar misstänka att det helt enkelt är skitsnack alltihopa. En konspiration för att få folk att äta uppblött papp. Vi får se.

Utnyttjande av dominerande ställning?

Tittade igår in på den internetbaserade guldsmed som vi köpte förlovningsringar av för att påminna mig inför köp av vigselring. Blev då konfunderad då det inte längre gick att köpa just dessa ringar på nätet. Efter en titt på diverse andra sidor upptäckte jag att ingen av guldsmearna längre säljer vissa ringar på nätete, utan bara i fysisk butik. Dessa "vissa" ringar är de Schalins producerar och det gör mig fundersam. Under mina tidigare efterforskningar så tycktes det mig så att schalins ringar är några av de allra vanligaste bland utbuden. De går att finna i de allra flesta butiker (iaf de vi besökte virtuellt och på plats). Och nu har de bett sina återförsäljare att inte sälja via internet längre. Det hela är lite misstänksamt då det, så vitt jag förstått, är betydligt billigare med ringköp över nätet. Varför har man satt stopp för detta? Är ngt putt nu och funderar på hur jag ska göra inför inköpet av nästa ring. Jag ville ju ha precis lika dan, men jag ställer mig tveksam till dessa begränsade möjlighteter.

Sprätta sömmen!

JAg har tidigare utryckt min irritation över de som bär högklackat men inte kan gå i skorna. Idag är det dags att irritera sig över de som köpt kappor/rockar och inte sprättat pp sömmarna som om håller slitsen/vecket på baksidan ihop MEDAN DE HÄNGER I BUTIKEN. Jag ser det ofta här. En snyggt skuren kappa vars linjer helt förstör utav att vara ihopnitade längst ned. Att ha kvar sömmen har ingen funktion och gör klädesplaggen fula. Klipp, klipp!

Lättja med bio på slutet

Gårdagen var jag lätt omotivert lat. Visserligen tvättade jag, bakade jag, detalje städade jag, men sedan inte mycket mer. Var trött och mensig helt enkelt. Ska väl bli bättre idag? På kvällen kom vi äntligen iväg på bio och såg Slumdog Millionaire. Filmen är precis så bra som den utgörs för att vara. Den är framför allt snygg, intressant, varierande men ändå drivet berättad, den ger publiken utrymme att själva tänka, den är rörande och upprörande på en och samma gång. Rekomenderas varmt.

tisdag, februari 17, 2009

På väg till gymmet

skriver jag detta. Han hem efter intervjun och skall strax springa igen. Intervjun var seriösare än jag väntat mig, och jag tror det gick rätt bra. Mkt information, en hel del frågor om mig (och jag förbannar som vanligt det faktum att jag inte VET exakt vad jag vill göra med arbetslivet) och ett avslutande prov (fick läsa ett direktiv på svenska och sammanfatta det på engelska; tror dte gick bra fast jag kände mig språkligt inkompetent :)).

Dressed for success?



Visserligen inte intervju för värstingjobbet, men iaf ngt och med framtidsutsikter. DÅ måste man ju klä sig ordentligt. Voilà: kostymnisse àa la Kristina (och gissa om jag ser extra exec ut med min trenchcoat till?).

måndag, februari 16, 2009

Jag har fått pysselbacill. Mkt av helgen ägnades åt syprojekt, så långt det gick. Ena klänningen är ihoptråcklad men nu behöver jag Vliseleine som jag inte hittat här ännu. ANdra klänningen är (efter mt om och men) utritad och mestadels utklippt (tygmåtten jag hade var beräknade utefter 140 cm bredd, men tyget jag hittade var 120cm och det var ett jäkla pussel att få ihop det). Skulle vilja sätta mig och tråkla med det samma, men måste a) förbereda mig inför morgonsdagens intervju b) arbeta på min artikel.

Vi var fö o tränade igår. Och jag hade redan träningsvärk så jag gick omkring och ojad mig och stönade hela resten av dagen. Men det betyder väl att det tar?