söndag, maj 04, 2008

Varmt och skönt

Det har varit en bra helg, och den är inte slut än! Medan jag förvirrat fick ha en vanlig dag på förste maj så är det bank holiday på måndag och alla har ledigt. Även Linus. Det har blivit jättevarmt och skönt och nästan sommar helt plötsligt. Hyde ParkBåde idag och igår gick jag barbent (igår fick min nya kortkjol premiär) och idag var det molnigt och varmt, så det var inte solen det hängde på. Man kan inte klaga.

Vi hade en riktig Londondag igår med promenad och typ shopping i stan. Vi promenerade från Baker Street via Totally Swedish nära ambassaden (i svenskkolonin alltså), ned till Bond Street, åt lunch på Grosvenor Square (sushi), norr igen på Edgeware Road (vi behövde gå på argos), genom HELA Hyde Park med paus vid Serpentine för att avsluta på Kengsington Church Street. Det var mycket, mycket härligt. Speciellt roligt var butiken Hornets som består av tre mini-butiker där gentelmannakläder säljes i andra hand. Två av butikerna ligger nästan bredvid varandra (en annan emellan) men förestås av en och samma man (vid namn Bill, iklädd tweed och en "Royal" mustach) som inte var det minsta påträngande och sprang meallan butikerna på baksidan av byggnaden så att han bara dök upp! Helt förtjusande! Kläderna var hur fina som helst. På kvällen åt vi hemmalagad pizza (inte GI) och tittade på 2001 A Space Odyssey (som vi såg färdigt först idag).

Idag har vi mest varit flitiga genom att åka till B&Q (DIY-himmlen) för att inhandla vissa nödvändigheter. Och tack vara inköpen kommer vi att kunna sätta upp skåpen i sovrummen. Ikväll satte vi upp persiennerna i vardagsrummet (Linus fixar flitigt just nu). Vi har även inhandlat en grill som jag tror Lovisa skulle tyckt om. Den är ljusblå nämligen. Och formad som om det var en synt. Hoppas det blir fint imorgon med. DÅ ska vi sitta på balkongen!

Inga kommentarer: