lördag, oktober 16, 2010

Matäventyr

Projekt underhåll kristina fortsätter. Vi träffade idag Ben o hans sambo Mei för lunch vid Euston idag. Vi skulle testa en Sechuanrestaurang och gjorde så i trevligt o kunnigt sällskap. Känns extra bra när de man beställer m kan beställa på mandarin. Och läsa tecknena i menyn. Maten vi åt var riktigt riktigt god. Bl.a. en auberginrätt som var mkt smaskig, kyckling gung po, hela räkor man åt m skalet på, stark tofu o vinägerkål. Allt var fint, olika smakupplevelser o välbalanserade smaker. Mumsfilibabba. Tror vi kan bege oss på fler smakäventyr tillsammans.

Väl hemma tog ja mig en liten tupplur (så gott det gick). Vi har tittat på lite dokumentärer under kvällen samt käkat bangers and mash. Och väntan fortsätter. Nu ska jag se om jag kan få ngt som liknar sömn.

Sandalsol

Vilken lättnad! Solen skiner därute. Borde alltså kunna ha sandaler på mig när vi strax ska in till stan och kka Sechuanlunch med min vän Ben och hans käresta Mei. Igårkväll var såpass ruggigt att jag tvingade ned fötterna i de enda andra skor jag med nöd och näååe får plats i, im de är VÄLDIGT löst knutna: mina converse. Och det var inte nämnvärt bekvämt kan jag lova. Ajaj. Avdomnade tår och ömma fötter kom jag hem med.

Gårdagskvällen var mkt lyckad. Maten var god och sällskapet utmärkt. Roligt att vi fick tillfälle så här sent i graviditeten. Trots allt. Efter middagen stannade vi till ett slag på en pub och tjôtade. Det blev taxi hem strax efter kl 23 och det var skönt. Vid det laget var jag rätt slut.

Natten bjöd på enormt obekväm sömn. Det tynger nu rejält att ha bebis i magen som trycker op diverse känsliga organ. Kroppen gör ont av att ligga ned. Mkt opraktiskt. Nästan lite av en lättnad att gå upp när man fått till tillräckligt mkt sömn för att klara dagen.

fredag, oktober 15, 2010

Inte helt illa

Såja. Nu är jag fixad för kvällen och redo att bege mig till Angel. Ska äta meze med Linus, ADrian, Zoë, Rachael och Chris. Jättetrevligt! Och distraherande. Och tycker jag se rätt bra ut för att ha gått fem dagar över tiden. Om inget annat kan jag väl få bonuspoäng för att jag tog bilden ur ett grodperspektiv (hade inte mkt val) och la upp den ändå? Godkväll på er allihop!

Anledning nog att skaffa barn

Inspirerad av Johanna vill jag dela med mig av denna blog där författaren på ett roligt och kreativt sätt njuter av att ha barn.

Gårdagen i bild



Fullständig lättja

Igår nådde jag nog höjden utav att inte göra ngt överhuvudtaget. Jag läste i sängen. Jag tittade på TV. Jag åt lunch, framför TV:n. Jag drack te & åt kaka. Framför TV:n. Jag la mig i sängen oh läste. Jag frsökte spva (men var för obekväm). Jag tittade mer på TV. Och drack hallonbladste. Och åt kakor (som jag ifs bakade då jag inte hade några köbekagor kvar, men ändå). Sedan ställde jag in maten i ugnen för uppvärmning (rester från igår alltså) som vi kunde äta när Linus kom hem. Kvällen avslutades med TV & te. Iofs, skall väl tilläggas att jag inte mådde toppen igår (är inte helt säker på att det är mkt bättre idag): lite hals/nässtrul & huvudvärk. Hoppas det är snabbt övergårnde. En förkylning just nu hade varit YTTERST opassande. Men med min tur och bakgrundhistoria... inte helt osannolikt.

Idag är jag lite mer flitig: tvätt, lite nyttosamtal, ska slänga sopor och handla lite frukostmat, duscha och ikväll ska vi äta middag med vänner. Ute. Jag lagar inte mat till sex pers just nu. Ser fram emot det!

torsdag, oktober 14, 2010

Att vänta på värk

Det hela är lite underligt egentligen, och kontraintuitivt. Men just nu går jag omkring och väntar och hoppas på att börja få ont. Varje gång jag känner ngt krampliknande hoppas jag att det ska återkomma och intensifieras. Hur fel låter inte det. När annars i livet vill man att ca ett dygn (mer eller mindre) av intensiv och antagligen ojämförlig smärta ska sätta igång? Vanligtvis är det ju tvärt om. Men så skulle värkar innebära att pyret ÄNTLIGEN bestämt sig för att komma ut. Och det är ju det vi båda ser mest fram emot just nu.

Under tiden är det bara att försöka ta det lugnt, vila och distrahera mig. Lånade upp ytterligare fyra pocketböcker från receptionen (de har en lånehylla där folk lämnar böcker). Har lite saker att titta på. Och på fredag kväll har vi middag inbokad med vänner.

onsdag, oktober 13, 2010

Vad ska vi hitta på idag då?

Den ständiga frågan i dessa väntetider. Har redan hunnit med att ringa ett par 'nyttosamtal' och står nu i stånd att städa garderoben. Kläder ska borstas och kontrolleras (vi har ett återkommande malproblem som man måste vara upmärksam gentemot). Vinter/sommarkläder sorteras om. Helst ska jag även dammsuga garderobsgolvet, och moppa. Det återstår dock att se om jag pallar. Annars ska jag baskemig klämma in en middagslur (blev inte av igår) och ska även försöka motivera mig till en promenad, vädret till trots (mulet och grått). Hissnande spännande livstil.

tisdag, oktober 12, 2010

Komma ut lite

Efter kontroll hos förlossningsläkaren idag kände jag starkt behov av att inte åka direkt hem igen. Tog därför först en tur till UCL och hälsade på kollegerna. Sedan åkte jag till Moorgate och lunchde med Linus. Nu behöver jag vila.

måndag, oktober 11, 2010

Väntan fortsätter

Jahup! Inte idag heller. Envisa unge. Imorgon ska jag på min regelbundna kontroll. Och jag som hade hoppats jag skulle få boka av den.

Har varit tröttare än vanligt idag. Efter lite matinhandling tidig fm tog jag mig ett varmt bad (ska vara bra), sedan blev det god wraplunch med maken framför Lost. Efter det tog tröttheten över och jag sov ett litet slag. Vädret var så fint så jag ville passa på att komma ut lite. Innan dess behövde jag dock påbörja middagen som skulle stå o puttra i två timmar: chili con carne. Och nu finns tre tvåportionerspaket i frysen. Promenaden var skön trots otymplighet. Underbart härligt med sol, klar himmel och värme. Nästan sommarkänsla förutom att solen står lågt. Jäkla tur att det är så milt med tanke på mitt val av skor just nu; det är bara sandalerna som passar. Nattinatt!

Övertid

10.10.10 - det BFD som kom och gick. Jaja. Ska bli spännande att se när dte blir av.

söndag, oktober 10, 2010

Cakes & Tea

Kom nyss hem från fika hos ett par vi träffat genom föräldragruppen tillsammans med några andra par. Det var trevligt att snacka med folk, ha ngt att göra utom att vänta och äta kakor. Bakade hallongrottor igår som jag tog med. Kändes roligare än att handla med ngt från affären. Nu fixar Linus middag (mumsig pasta arrabiata).

Inspireread

av det binära datumet:
Bild från xkcd.com

Punktlighet

Kan konstatera att denna ungen inte tycks tagit efter sin moder i fråga om punktlighet. Det var ju synd.