tisdag, september 22, 2009

Hampton Court med bat

Da vadret verkade lovande pa sondagmorgonen chansade vi att gora en utflykt vaster ut. Jag hade tidigare hittat en battur som gick upp for Thamesen via Kew Gardens och Richmond till Henrik VIII gamla slott Hampton Court. Vi hoppade pa en mindre bat fran 1915 (som hamtat upp soldater i Dunkirke under andra varldskriget) strax efter elva och fick oss en harlig och larorik resa. Forsta halvan satt vi innomhus lite utspridda och sag vastra London, delar och vyer jag inte sett forut elelr helt anat fanns. Nar lite passagerare gick av i Kew Gardens fick vi platser bredvid varandra ute pa dack och satt i stralande solsken (for det mesta) och sag fina hus och vackra naturmiljoer. Kaptenen (en flera generationers River Man) guidade oss pa ett mycket underhallande, personligt och informativt satt under hela resan (ca 3,5h) forutom da han skulle lagga till bl a i tva slussar. Resan kan rekomeneras mycket varmt.

Val framme i Hampton Court skyndade vi oss till slottscafet och hann precis fa det sitsa av den varma maten. Det blev steak & ale pie for oss alla och den var riktigt god och prisvard. Vi hade inte riktigt energi till att titta pa slottet med vi tog en tur runt slottstradgarden (STOR), sag radjur i slottsparken (massor), kikade pa den gamla tennisbanan fran 1500-talet (fortfarande i bruk) och tittade pa utsidan av den varldskanda buxbomlaberinten, the Maze.

Vi var inte lite slut efter allt detta och glada att ta taget tillbaks till staden (35 min till Waterloo). En mycket lyckad utflykt!

Inga kommentarer: