söndag, april 18, 2010

Cambridgehelg

Vi tog en lugn hemmakväll på fredagen för att relativt tidigt komma iväg till Cambridge nästa dag. Vi hälsade nämigen på Lisa & Dave. Vi kom fram rätt lagom för att promenera till parken och ta en picknicklunch i solen. Vilket väder vi hade! Blå himmel och sol mest hela tiden. Behövde inte ha jacka på mig. Vi fortsatte en fin promenadtur runt stadens centrum och universitetsbyggnader kryddat med glass & sedan ett fruktstopp. Vi fick rejält med motion, frisk luft och sol och var rätt matta framåt sen eftermiddag. Då mötte vi upp med Dave för en kväll på puben. Först lite dricka (ginger ale & beer för mig), uppmärksamhet pga språk och slutligen en rejäl och god pubmiddag som avslutades med stickytoffepudding och belgiska våfflor med lönnsirap. Alldeles utmärkt. Dessutom fick vi alla mkt coola lysarmband i blandade färger. Klarade precis ett glas mjölk väl tillbaks i huset innan jag behövde sussa.

Lagom sovmorgon följdes av frukost och sedan utgång i solen igen. Vi tittade in på lite antikaffärer (som vi inte hittat ngt liknande i London mer än på Broadway Market), fick se lite andra delar av Cambridge och gick sedan på konstmuseum. Så oerhört civiliserat. Trötta i fötterna och enormt hungriga (klarar inte av att gå utan mat en längre stund) gick vi på Backstreet Bistro för en sen lunch. Mumsfillibabba! Steak frittes med pepparsås satt riktigt fint. Och så trevligt sällskap på det. Vi han sedan i lugn och ro ta oss tillbaks till huset, hämta väskan och sedan till tåget.

Är nu hemma och det är jäkligt skönt men har haft det väldans trevligt. Ska bara samla mig och planera närmsta veckors matsedel & beställa mat. Längesedan sist då jag inte pallat de senaste månaderna.

Inga kommentarer: