onsdag, maj 26, 2010

Mot Skåne

Tog mig i torsdags så småningom till Gattwick och insåg att det nog får bli sista gången på länge som jag tar resväskan på egen hand. Skulle fungera om man inte riskerade så mkt trappor över allt, men smidigaste vägen till London Bridge innebär kånkande på Bank & på London Bridge. Tack o lov tog jag mod till mig o frågade en tunnelbanevärd om tips om bästa vägen upp o han bar då upp väskan för de två trappor som var i vägen. Mycket uppskattat!

Utmanade kanske ödet ytterligare då en liten tant fre mig upp för rulltrappan inte klarade att komma på då den gick för snabbt. JAg erbjöd min hjälp, tog henne i hand o hoppade på (henens son? som hoppat på före henne kom så ned o tog över medan jag fick kuta nedåt för att komma till min väska som stod kvar. Insåg då exakt hur jäkla fort trapporna åker då jag fick kämpa för att komma ned.

Fick så väskan inlämnad och väntade in Linus som kom direkt från jobbet. Allt gick sedan rätt smidigt tills vi närmade oss gaten. Fick då uppleva en av de mest korkade flygplatssituationerna någonsin. Gaterna ligger längs med en lång krridor utmed vilken det gåt rullband i olika etapper. Vi skulle av efter första då vår gate låg just där, men upptäckte att folk fått för sig att köa in mellan de två rullbanden snarre än längst med väggen (Why!?). Vi försökte bryta trenden och köa på ett vettig sätt genom att smita runt och ställa oss längst med sidan av rullbandet. Tyvärr verkade ingen fatta att situationen var ohållbar och att de skulle följa exempel då fler o fler började köa vid rullbandets slut. Precis vid dess lsut. Ni kan tänka traffikkaoset som uppstod... Till slut kom en personalmedlem och fixade så att kön förflyttade sig till väggen. Jag var bra nära och ta tag i dte själv, men är skeptisk t om folk lyssnar till en medköande.

Som grädde på moset fick man även smaka på samvetslöst köande av danska tonåringar & ett dansk medelålders par. PAret var värst. Mannen försökte sig på att glida in framför oss (jag vägrade) medans hans fru helt fräckt slank längst med kön och kom igenom gatekontrollen ca 10m framför oss. Och hon kom senare än maken till gaten. Ärligt talat!

Flygupplevelesen var inte slut där. Vi fick sitta på flygplanet i nästan 1.5h då det visade sig att en obehörig passagerare slunkit in på planet. Först skulle denna identiferas, sedan portas, och efter det fick personalen ombor lov att kolla a) att allt handbagage i luckorna ovanför tillhörde ngn på planet b) att inget gömts/lämnats bland sätena, vilket innebar att varje rad fick tömmas en efter en för kontrollen. Men vi kom iväg.

Vi kom fram till Lund runt kl23 och var då enormt hungriga (iaf jag) så efter att ha lämnat väskorna hos Linda & Jonas tog vi en tur förbi BK för att inhandla ta-med-mat. Gott blev det. Ngt irriterande var dock Lundabratsen som hängde där på kvällen. Bortskämda skitungar hela högen.

Inga kommentarer: