måndag, november 24, 2008

Lite shopping och mer promenader

Vi började lördagen med ett besök på markanden i St Ouen (nära Porte de Clingancourt). När man väl tagit sig igenom skräpdelen fanns där riktigt intressanat stånd och vi gick runt ett slag. Det blev inget köpt dock. Solen sken och det var kallt. Nerkylda och lite matsugna tog vi oss in till staden igen. Det var dags för dte tradionsenliga FNAC-besöket. Till min stora lycka hade det hunnit komma ut tre album av dem jag samlar på (BD alltså) och jag gick därifrån glad i hågen.

När shoppingen var avklarad så började jakten på lunchstället, ngt vi haft svårare med detta besök än förra. Vi gick österut från Jallarna i riktning mot Bastille och var lite nära att tappa modet när vi hittade det. På Rue des Archives låg ett trevligt och modernt bistro med bra mat. Det blev en perfekt entecôte med en fantastisk bearnaisesås och guddomliga potatisar. Vi var mkt nöjda att vi orkat vänta ut ett fynd.

Med mat i magen bestämde vi oss för att undersöka Quartier Latin igen. Tanken var att hitta ett kondis. Efter en del rundgång och nedkylning hittade vi ett med servering. Det visade sig vara det lyxigaste etablissemanget för resan. Bakelsen och tét var mkt goda och vi hade det riktigt skönt där vi satt, men hu vilka priser! Innan det var dags att ta oss till hotellet gick vi på jakt efter en ostbutik vi besökt sist vi var i Paris. Vi gick och gick och just när vi givit upp och vänt mot tunnelbanan hittade vi den. Då den hade söndagsöppet gick vi vidare efter att noterat adressen. Efter en kanna te var jag enormt kissnödig och är oerhört tacksam för stora caféer med tillgängliga toaletter. Nu var det dags att vila lite.

MIddagen bestämde vi för att äta "hemma" i Montmartre. Det var hemskt kallt vid det här laget och vi orkade inte gå långt. Vi hittade ett acceptabelt ställe med kvällsmeny nära Place Pigalle. Vi provade på sniglar till förrätt (även löksoppa), åt lamm till huvudrätt, och delade på mousse au choclat och crème brûlée till efterrätt. Maten var helt ok även om kocken var överförtjust i buljong och maïzena. Efter maten tog vi en promenad upp till Sacré Coeur igen...

Inga kommentarer: